Ingredient: glutenfri tamari

Vegansk bønnepostei med tamari

Vegansk bønnepostei med tamari

Savner du leverpostei, eller synes du pekanposteien vår var så god at du fikk lyst til å prøve en annen variant? Les mer...

Vegansk linseragu

Vegansk linseragu

Linseragu har vi kategorisert som en middels vanskelig rett fordi den krever liquid smoke, cashewkrem, cashewost eller cashewsmør (kjøpes på velassorterte matbutikker eller helsekost), samt parmevegano. Les mer...

Buddha bowl

Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.
Les mer...

Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Det er sommer og vi har lyst på noe lett i denne skremmende varmen. Derfor bestemte oss for å prøve noe som ingen av oss har smakt siden vi gikk over til plantebasert kosthold, nemlig cæsarsalat. Les mer...

Vegansk cæsardressing

Vegansk cæsardressing

Visste du at verken cæsarsalat eller cæsardressing er oppkalt etter Julius Cæsar? Den ble heller ikke unnfanget i Roma, eller noen andre steder i Italia for den saks skyld. Les mer...

Grønnsaksstuing med sopp

Grønnsaksstuing med sopp

Dette er en enkel siderett som du kan servere hvis du skal ha veganere eller laktoseintolerante på besøk. Bruk den til gnocchi eller annen type pasta, eller til tamaristekt tofu og kokt ris.

Det du ser her er ei grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige!

Nederst i oppskrifta kan du se tips til variasjon.
Les mer...

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.

Bord fullt av fristelser

På bildet ser dere (fra toppen):

  • Ovnsbakte søtpoteter
  • Tåke-lemonade
  • Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
  • MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
  • Italian Sausage fra Tofurky
  • Potetsalat
  • Fylt aubergine med tomatsaus.

Les mer...

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Vegansk lauksuppe med gratinert cashewost

Har du lyst til å imponere deg selv og andre med en fransk klassiker? Da er vår veganske lauksuppe midt i blinken.

Den lager seg nesten sjøl, et et fyrverkeri av smaker, og billig (hvem ville trodd det?).

Som gratineringsost bruker vi cashewosten som du finner oppskrift på her.

Bon appétit! Les mer...

Cashewkrem med paprika

Cashewkrem med paprika

Denne oppskrifta fant jeg originalen til hos rawfoodist Trine Berge. En litt annerledes cashewkrem enn jeg pleier å bruke, men den er MINST like god! Tips til hvordan og hvor du bruker den ser du på bildene, og du finner flere tips nederst på sida.
Les mer...

Quinoa- og søtpotetburgere

Quinoa- og søtpotetburgere

Sånne burgere har en tendens til å falle fra hverandre. Det er IKKE et problem med disse rakkerne. De er smakfulle, sunne og enkle å lage, og passer kjempegodt på tallerkenen som erstatning for kjøtt eller fisk.

 
Les mer...