Vegansk cæsardressing

Visste du at verken cæsarsalat eller cæsardressing er oppkalt etter Julius Cæsar? Den ble heller ikke unnfanget i Roma, eller noen andre steder i Italia for den saks skyld.
Nei, det sies nemlig at en kar som heter Cæsar Cardini skapte den første cæsarsalaten i Tijuana, Mexico 4. juli 1924. Han solgte den i sin restaurant – Cæsarʼs Place. Uansett hva som er sant, så er smaken på denne salaten og dressingen verdig en keiser!
Har du lyst på en av verdens mest kjente salater? Her har du en vegansk vri på den originale cæsardressingen.
NB: Klikk her for oppskrift på vegansk cæsarsalat.

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
4 timer |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 125 g rå cashewnøtter bløtlegges i fire timer.
- 1,25 dl kokosmjølk
- 2 ss vann
- 1 ss næringsgjær
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss glutenfri tamari
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 krm himalayasalt
- 1 krm pepper
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bløtlegg cashewnøttene i dobbel mengde vann i fire timer.
- Skyll de bløtlagte cashewnøttene etter fire timer og ha dem sammen med de andre ingrediensene i en blender.
- Kjør blenderen på høy hastighet til alle ingrediensene er godt blendet og dressingen har fått en luftig og krema konsistens.
- Vend dressingen inn i salaten og server (du finner oppskrift på cæsarsalat i innledningen).
Notater
Denne cæsarsalatdressingen har vi hentet inspirasjon til hos The Fitchen.
Author: Vegard Hanssen
Kan man skifte ut cashewnøttene med noen andre type nøtter?
Jeg har sett noen oppskrifter med macademianøtter, men jeg har ikke prøvd selv.
Lykke til, og gi gjerne lyd om du prøver!
Beste hilsen Helene