Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Det er sommer og vi har lyst på noe lett i denne skremmende varmen. Derfor bestemte oss for å prøve noe som ingen av oss har smakt siden vi gikk over til plantebasert kosthold, nemlig cæsarsalat.
Etter noen raske søk på nettet fant vi ut at mange av oppskriftene virka unødvendig kompliserte og ikke veldig mettende. Vi bestemte oss for å lage vår egen variant med pasta.
I stedet for krutonger brukte vi også tamaristekte tofuterninger – tofu-krutonger. Hadde vi hatt krutonger stående, ville vi garantert slengt på det også, men vi var altfor sultne til å lage noen på stedet.
At salaten ble en suksess likevel, er det ingen som helst tvil om. Dressingen smaker så mye og så spennende at vi umiddelbart fikk en ny favoritt på matbordet.
Vi bruker denne veganske cæsardressingen til vår cæasarsalat.

Rating: 5
Deg:
Forberedelsestid |
10 min |
Lagetid |
20 min |
Totaltid |
30 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 1 ss solsikkeolje til steking
- 500 g tofu i terninger
- 2 ss glutenfri tamari
- 250 g penne fullkorn
- 200 g hjertesalat revet
- 100 g grønnkål revet
- 100 g rød paprika til garnityr (1 paprika = 200g).
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kok pastaen som anvist på pakka.
- Hell olje i en steikepanne som står på medium varme før du deler tofublokken i terninger på ca. 1x1 cm.
- Ha tofuterningene i den varme panna og hell over tamari. Steik tofuterningene til de får en gyllen steikeskorpe.
- Riv grønnkålen i passe store biter. Del hjertesalaten i to og kutt hver halvdel 1 cm tykke strimler på tvers.
- Vask salaten og få ut vaskevannet ved å kjøre den i en salatsentrifuge, eller tørk den med et reint kjøkkenhåndkle.
- Ha salaten i en stor bolle og vend inn ønsket mengde cæsardressing. Oppskrift på en supergod cæsardressing finner du i innledningen over.
- Skyll til slutt pastaen i kaldt vann for å avkjøle den. Avslutt med å legge pasta, tofu-krutonger og ønsket tilbehør - som paprika eller cherrytomater - til salaten.