Ingredient: tofu

Butter tofu med potet

Butter tofu med potet

Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god. Les mer...

Chilliwok med spagetti

Chilliwok med spagetti

Jeg elsker wok! Det er raskt å lage, og man trenger ikke veldig mange ingredienser for å lage en kjempegod saus. I denne oppskrifta er hovedsmaken chilli og lime. Sammen med den crispy tamari-tofuen blir det en nydelig kombo. Les mer...

Pekanpostei

Pekanpostei

Har du lyst på et kjempegodt pålegg? Med lite metta fett? Pekanpostei er perfekt på frokostbordet, i tursekken eller til tapasen. Og det er veldig lett å lage! Les mer...

Lompelunsj med rødbethummus

Lompelunsj med rødbethummus

… og tamaristekt tofu. Jeg blir aldri lei av å finne på raske måltider som både metter godt og kan pakkes i en matboks. Lompelunsj er helt genialt, og jeg har alltid ei pakke lomper liggende. Cluet er å fylle dem med noe skikkelig digg. Les mer...

Tamaristekt tofu

Tamaristekt tofu

Tofu er rik på proteiner. Tamari (soyasaus) er rik på umami. Tamaristekt tofu er en uslåelig kombinasjon. ENTEN som pålegg på skiva, som kjøtterstatning i en varmrett, i lompelunsjen eller bare som snacks du mauler i farta – helt uten dårlig samvittighet. Les mer...

Pasta med pesto

Pasta med pesto

La oss si at du lagde pizza med pesto i går. Da har du muligens igjen noe av den deilige pestoen i dag. Hva skal du gjøre med den, tenker du kanskje. Her er svaret: Pasta med pesto. En enkel og smakfull rett som gjør seg like godt til hverdags som til helgs.

 
Les mer...

Vegansk hjemmelaget lasagne

Vegansk hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne smaker på ingen måte som Toro halvfabrikatlasagne. Spør du meg smaker det tusen ganger bedre. Les mer...

Vegansk misosuppe

Vegansk misosuppe

Vi elsker eksotiske supper! Denne misosuppa er både eksotisk og noe av det raskeste du kan lage. Du må bare sørge for å ha miso i hus før du begynner.

Miso er en smakstilsetter som er en del av det tradisjonelle japanske kjøkken. Den lages forskjellig fra region til region, men den vi bruker er en mørk miso av fermenterte soyabønner og bygg. Vi kjøper den på helsekost eller på nett.
Les mer...

Grønn curry med tofu

Grønn curry med tofu

Dette er ei oppskrift som er gøyal å kunne. Den krever litt tid og omtanke, men dæggærn så godt det smaker!
Les mer...

Tofubiff

Tofubiff

Ønsker du å skifte ut animalsk biff med et plantebasert alternativ? Her er oppskrift på tofubiff med tamari/soyasaus og den er utrolig smakfull og morsom å spise.

Vi kjøper tofu på vår lokale Rema1000, og den er økologisk.

Server med for eksempel sellerirotkrem og ovnsbakte rotgrønnsaker. Eller på brødskiva under litt himmelsk cashewkrem.

 
Les mer...

Vegansk pasta bolognese [VIDEO]

Vegansk pasta bolognese [VIDEO]

Denne retten har en hemmelig ingrediens som vi skal avsløre nå: Cashewsmør. Hva? Nøttesmør i min bolognese, det høres rart ut, tenker du kanskje. Men bare prøv. Du kommer ikke til å angre.

Les mer...

Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Vegansk cæsarsalat med tofu-krutonger og pasta

Det er sommer og vi har lyst på noe lett i denne skremmende varmen. Derfor bestemte oss for å prøve noe som ingen av oss har smakt siden vi gikk over til plantebasert kosthold, nemlig cæsarsalat.

Etter noen raske søk på nettet fant vi ut at mange av oppskriftene virka unødvendig kompliserte og ikke veldig mettende. Vi bestemte oss for å lage vår egen variant med pasta.

I stedet for krutonger brukte vi også tamaristekte tofuterninger – tofu-krutonger. Hadde vi hatt krutonger stående, ville vi garantert slengt på det også, men vi var altfor sultne til å lage noen på stedet.

At salaten ble en suksess likevel, er det ingen som helst tvil om. Dressingen smaker så mye og så spennende at vi umiddelbart fikk en ny favoritt på matbordet.

Vi bruker denne veganske cæsardressingen til vår cæasarsalat.
Les mer...

Vegansk tofu masala

Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak.

Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.

Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.
Les mer...

Nuddelsuppe med tofu

Nuddelsuppe med tofu

Hvem har sagt at nudler trenger å være kjedelig, eller usunt? Jeg bruker sobanudler, som inneholder masse næringsrik bokhvete, samt ingredienser som gulrøtter, sopp, vårløk, og tofu. Nam.
Les mer...

Sommerruller med sataysaus

Sommerruller med sataysaus

Skal du på tur, ha fest eller kose deg i sofaen? Da er sommerruller vårt beste tips. De kan lages dagen før, er lette å pakke med seg og smuler ikke.

De er morsomme både å lage og spise for hele familien. Men er det første gangen du lager det, kan det hende du skal ha ei ekstra pakke rispapir i bakhånd. Rispapiret går lett i stykker.

Sommerruller smaker dødsgodt med denne sataysausen.

Her finner du oppskrift til tamaristekt tofu som vi bruker i sommerrullene.
Les mer...