Chilliwok med spagetti

Chilliwok med spagetti

Jeg elsker wok! Det er raskt å lage, og man trenger ikke veldig mange ingredienser for å lage en kjempegod saus. I denne oppskrifta er hovedsmaken chilli og lime. Sammen med den crispy tamari-tofuen blir det en nydelig kombo.

I stedet for å kjøpe nudler fra Kina som man ikke helt kan stole på, har jeg begynt å lage wok med speltspagetti fra Italia i stedet. Det er litt annerledes, men det funker!

Skriv ut

Chilliwok med spaghetti

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

25 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Totaltid

25 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Hell vann i ei steikepanne, sammen med skallet fra lime, chilli, agavesirup og epleeddik. Rør litt, kok opp og trekk panna til side. Hell sausen over i en bolle.
  2. Del tofu i terninger og steik i olje på middels/høy varme. Rør ofte. Etter et par minutter heller du over to tredjedeler av tamari/soyasausen i oppskrifta, slik at terningene får en fin og brun farge. Tofu tåler ganske høy varme og å bli stekt en del, og blir bedre jo sprøere steikehinne den får.
  3. Varm olje i ei steikepanne og steik løk på middels varme i ca. 5 minutter, til den faller sammen. Ha i hvitløk og steik i ytterligere 2-3 minutter.
  4. Sett over vann til spaghetti. Ha i litt salt. Sett på lokk på kjelen, så koker vannet fort.
  5. Kutt brokkoli og blomkål. Jeg deler hver brokkolibukett i fire ved å kutte bukettstilken i et kryss og så dra de fire delene forsiktig fra hverandre. Slik unngår jeg brokkolisøl, og bukettene får fin wok-størrelse.
  6. Ha brokkoli og blomkål i panna og steik på middels varme i 3-5 minutter, alt ettersom hvor store bukettene dine er. Ha i den siste delen tamari/soyasaus.
  7. Ha spagetti i det kokende vannet og rør et par ganger det første minuttet, slik at ikke pastaen klumper seg.
  8. Kutt paprika og ha i panna når brokkolien begynner å bli passe mør.
  9. Sil av limeskallet fra sausen du lagde aller først.
  10. Når spagettien er ferdigkokt, heller du av vannet og blander inn lime-sausen, grønnsakene og tofuen. Smak til med tamari/soyasaus, salt, agavesirup og lime.
  11. Server med vårløk, fersk koriander og sesamfrø.

Notater

Jeg bruker ei helt vanlig steikepanne i jern når jeg lager wok. Det funker helt fint, man trenger ikke wokpanne for å lage wok.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.