Chilliwok med spagetti

Jeg elsker wok! Det er raskt å lage, og man trenger ikke veldig mange ingredienser for å lage en kjempegod saus. I denne oppskrifta er hovedsmaken chilli og lime. Sammen med den crispy tamari-tofuen blir det en nydelig kombo.
I stedet for å kjøpe nudler fra Kina som man ikke helt kan stole på, har jeg begynt å lage wok med speltspagetti fra Italia i stedet. Det er litt annerledes, men det funker!


Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
25 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 0,5 dl vann
- 1 stk skall fra lime
- 0,5 stk fersk chilli finhakket, med eller uten frø, alt ettersom hvor sterk mat du liker
- 1 ts agavesirup
- 2 ts epleeddik
- 250 g tofu i terninger
- 2 ss sesamolje/kokosolje/solsikkeolje til steiking av grønnsakene og tofu
- 3 ss tamari eller soyasaus
- 0,5 stk gul løk i båter
- 3 fedd hvitløk finhakket eller presset
- 100 g brokkolibuketter i biter
- 100 g blomkålbuketter i biter
- 0,5 stk spisspapirka i staver
- 250 g spagetti
- 1 ts sesamfrø
- 2 krm himalayasalt du må trolig bruke litt mer hvis du bruker seltin eller annet natriumredusert salt
- fersk koriander til garnityr
- vårløk til garnityr
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Hell vann i ei steikepanne, sammen med skallet fra lime, chilli, agavesirup og epleeddik. Rør litt, kok opp og trekk panna til side. Hell sausen over i en bolle.
- Del tofu i terninger og steik i olje på middels/høy varme. Rør ofte. Etter et par minutter heller du over to tredjedeler av tamari/soyasausen i oppskrifta, slik at terningene får en fin og brun farge. Tofu tåler ganske høy varme og å bli stekt en del, og blir bedre jo sprøere steikehinne den får.
- Varm olje i ei steikepanne og steik løk på middels varme i ca. 5 minutter, til den faller sammen. Ha i hvitløk og steik i ytterligere 2-3 minutter.
- Sett over vann til spaghetti. Ha i litt salt. Sett på lokk på kjelen, så koker vannet fort.
- Kutt brokkoli og blomkål. Jeg deler hver brokkolibukett i fire ved å kutte bukettstilken i et kryss og så dra de fire delene forsiktig fra hverandre. Slik unngår jeg brokkolisøl, og bukettene får fin wok-størrelse.
- Ha brokkoli og blomkål i panna og steik på middels varme i 3-5 minutter, alt ettersom hvor store bukettene dine er. Ha i den siste delen tamari/soyasaus.
- Ha spagetti i det kokende vannet og rør et par ganger det første minuttet, slik at ikke pastaen klumper seg.
- Kutt paprika og ha i panna når brokkolien begynner å bli passe mør.
- Sil av limeskallet fra sausen du lagde aller først.
- Når spagettien er ferdigkokt, heller du av vannet og blander inn lime-sausen, grønnsakene og tofuen. Smak til med tamari/soyasaus, salt, agavesirup og lime.
- Server med vårløk, fersk koriander og sesamfrø.
Notater
Jeg bruker ei helt vanlig steikepanne i jern når jeg lager wok. Det funker helt fint, man trenger ikke wokpanne for å lage wok.
Author: HeleneGuaker