Raw knekkebrød med rødbeter

Raw knekkebrød med rødbeter

Før helga gikk vi inn i ei svært spesiell tid. Hjemmekontor, restriksjoner, karantene. Alt for å bremse smitten av koronaviruset. Dette er noe som påvirker oss alle, og det føles både skummelt og uvirkelig. Jeg har et stort behov for å gjøre noe – for selv om jeg kanskje har mest lyst til å ligge på sofaen – så veit jeg at jeg får det bedre om jeg er virksom.

Kjøkkenskap-raid

For min del betyr det at jeg finner fram det jeg har av mat i skapene og ser hva jeg kan lage av det. I går ble det glutenfrie raw knekkebrød med de to litt slappe rødbetene som lå nederst i skuffen i kjøleskapet. Jeg er så heldig å ha en dehydrator, altså en liten ovn som kan tørke mat i saktegående tempo på lav varme. Dette er en fantastisk måte å lage mat på, fordi man bevarer næringsstoffene som om maten var helt fersk. I disse knekkebrødene er i tillegg frøene bløtlagt i seks timer.

Hvorfor bløtlegge:

  1. I tørre frø ligger masse næring lagra, og denne næringen blir aktivert når de bløtlegges.
  2. Bløtlegging gjør også at næringsstoffene blir gjort mer tilgjengelige for oss.
  3. Et bløtlagt frø er lettere fordøyelig.
  4. Smaken endrer seg og blir (etter min mening) mye bedre!

For mennesker med fordøyelsesproblemer/sykdommer kan bløtlegging av frø og nøtter ha spesielt mange fordeler.

Raw knekkebrød med rødbeter kan også lages i vanlig ovn!
Skriv ut

Raw knekkebrød med rødbeter

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

18 timer

Porsjoner

knekkebrød

Ingredienser

Rett og region

Totaltid

18 timer

Porsjoner

knekkebrød

Ingredienser

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Riv rødbeter på et rivjern. Ha rødbetene i en bakebolle sammen med alle frøene, vann og salt.
  2. La stå på benken i ca. 6 timer. Etterfyll med litt vann underveis hvis du ser at det ligger tørre frø på toppen.
  3. Når det har gått ca. 6 timer så har frøene trukket til seg nok vann. Du har nå en litt seig deig som du kan lage knekkebrød av.
  4. Du kan enten bruke dehydrator eller steikeovn. Sett steikeovnen på underkant av 100 grader og sett ei sleiv i døra slik at noe av varmen slipper ut, eller sett dehydratoren på 42 grader.
  5. Fordel deigen jevnt utover bakepapir enten på vanlig steikebrett eller dehydratorbrett. Hvis du bruker vanlig steikebrett fyller du ca. 1,5 brett med oppskriften på 22 knekkebrød.
  6. La stå i dehydrator i ca. 12 timer eller i steikeovn i ca. 8 timer.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.