Brakkesjukebrød

Dette brødet ble skapt forrige søndag, da jeg innså at jeg måtte iverksette tiltak for ikke å bli brakkesjuk. Siden den gang har jeg lagd det flere ganger, og veit ikke om det er selve bakinga eller smaken som holder meg hode-frisk, men noe er det i alle fall.
Brødet er grovt og ganske tungt, men det smaker utrolig godt og føles skikkelig digg i magen. Dessuten er det kjempelett å lage, helt uten elting og søl. Siden det skal laaaaangtidsheves, må du ikke lage dette hvis du er sulten på brød NÅ.


Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
16 timer |
Lagetid |
75 minutter |
Porsjoner |
brød
|
Ingredienser
- 100 g sammalt rug
- 100 g fin sammalt bygg
- 100 g siktet hvete/siktet spelt
- 50 g sammalt hvete
- 50 g solsikkekjerner
- 50 g valnøtter
- 3 krm uraffinert salt
- 5 g tørrgjær
- 4,5 dl kaldt vann
- 1 stk brødform til et brød bruker jeg ei form som er 20 cm lang
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Bland inn kaldt vann.
- La stå på benken under et klede i 16 timer. Deigen hever ikke veldig mye på grunn av det lave nivået av siktet mel og gjær, så fortvil ikke om den ser litt tung ut. Den hever seg litt i ovnen.
- Kle ei brødform med bakepapir eller olje og mel, med mindre du har non-stick brødform. Hell deigen oppi forma og dytt den litt ned og ut i hjørnene med en slikkepott.
- Steik brødet midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Ta brødet ut av forma, sett den på rista og steik i ytterligere 10-15 minutter.
- Kjøl ned på rist i ca. 30 minutter før du skjærer i det.
- Dette brødet er himmelsk med kun plantemargarin på. Jeg bruker den økologiske "Plantego" fra Mills.
Author: HeleneGuaker