Brakkesjukebrød

Brakkesjukebrød

Dette brødet ble skapt forrige søndag, da jeg innså at jeg måtte iverksette tiltak for ikke å bli brakkesjuk. Siden den gang har jeg lagd det flere ganger, og veit ikke om det er selve bakinga eller smaken som holder meg hode-frisk, men noe er det i alle fall.

Brødet er grovt og ganske tungt, men det smaker utrolig godt og føles skikkelig digg i magen. Dessuten er det kjempelett å lage, helt uten elting og søl. Siden det skal laaaaangtidsheves, må du ikke lage dette hvis du er sulten på brød NÅ.

Grovt, sunt, smakfullt og enkelt å lage. Akkurat slik et hjemmelaga brød bør være.
Skriv ut

Brakkesjukebrød

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

16 timer

Lagetid

75 minutter

Porsjoner

brød

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

16 timer

Lagetid

75 minutter

Porsjoner

brød

Ingredienser

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. Bland inn kaldt vann.
  3. La stå på benken under et klede i 16 timer. Deigen hever ikke veldig mye på grunn av det lave nivået av siktet mel og gjær, så fortvil ikke om den ser litt tung ut. Den hever seg litt i ovnen.
  4. Kle ei brødform med bakepapir eller olje og mel, med mindre du har non-stick brødform. Hell deigen oppi forma og dytt den litt ned og ut i hjørnene med en slikkepott.
  5. Steik brødet midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Ta brødet ut av forma, sett den på rista og steik i ytterligere 10-15 minutter.
  6. Kjøl ned på rist i ca. 30 minutter før du skjærer i det.
  7. Dette brødet er himmelsk med kun plantemargarin på. Jeg bruker den økologiske "Plantego" fra Mills.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.