Ingredient: solsikkekjerner

Verdens beste pesto

Verdens beste pesto

Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto. Les mer...

Kokosyoghurt med nøtter og frø

Kokosyoghurt med nøtter og frø

… og mer eller mindre alt som er digg. Jeg oppdaga nylig Kolonihagens «Kogurt». Oh la la, sier jeg bare! Dette er ikke reklame altså, jeg føler bare at jeg har oppdaga noe stort og vil derfor dele det med dere. Les mer...

Byggrynssalat med pesto

Byggrynssalat med pesto

Byggrynseventyret fortsetter! Jeg kan kanskje si at jeg har blitt avhengig. Men så har jeg også utrolig stabilt blodsukker. Dette er en enkel, smakfull og supersunn middag. Les mer...

Brakkesjukebrød

Brakkesjukebrød

Dette brødet ble skapt forrige søndag, da jeg innså at jeg måtte iverksette tiltak for ikke å bli brakkesjuk. Siden den gang har jeg lagd det flere ganger, og veit ikke om det er selve bakinga eller smaken som holder meg hode-frisk, men noe er det i alle fall. Les mer...

Raw knekkebrød med rødbeter

Raw knekkebrød med rødbeter

Før helga gikk vi inn i ei svært spesiell tid. Hjemmekontor, restriksjoner, karantene. Alt for å bremse smitten av koronaviruset. Dette er noe som påvirker oss alle, og det føles både skummelt og uvirkelig. Jeg har et stort behov for å gjøre noe – for selv om jeg kanskje har mest lyst til å ligge på sofaen – så veit jeg at jeg får det bedre om jeg er virksom. Les mer...

Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Jeg har vært på reise de siste to ukene, hit og dit fra skole til skole, og holdt foredrag og skrivekurs for elever i videregående skole. Det er ikke bare veldig gøy, det er også ganske slitsomt. Redningen min har vært disse godsakene. Les mer...

Pasta med mangold og fattigmannspesto

Pasta med mangold og fattigmannspesto

Jeg holder på å utforske hva man kan bruke den fantastiske umami-bomba fattigmannspesto til, og nå har turen kommet til pasta og norske sesonggrønnsaker. Les mer...

Fattigmannspesto

Fattigmannspesto

Jeg var på kurs på Ringerike folkehøgskole for noen uker tilbake – ikke for å lære å lage mat, men for å være på kurs for nye lærere. (Hurra for det, jeg har fått meg en liten bi-jobb som skrivelærer på forfatterlinja på en folkehøgskole!) Les mer...

Vegansk langtidsheva grytebrød

Vegansk langtidsheva grytebrød

Hvis du ikke er glad i å kna og elte og sprute mjøl over hele huset, er dette en super oppskrift for deg. Og så smaker det utrolig godt med langtidsheva brød!
Les mer...

Parmevegano – glutenfri vegansk parmesan [VIDEO]

Parmevegano – glutenfri vegansk parmesan [VIDEO]

Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage. Les mer...

Vegansk granola med kokos og valnøtt

Vegansk granola med kokos og valnøtt

Problemet med de fleste butikkjøpte granolaer er at de er dyre, sjelden økologiske, og inneholder ting man kunne klart seg uten. Derfor lager jeg min egen veganske granola.

Den er kjempelett å lage, den smaker bedre enn noen butikkjøpt granola jeg har prøvd, og inneholder mye mindre sukker. Likevel er den crunchy og deilig rund på smak.

Under finner du oppskriften. Hvorfor ikke prøve den med planteyoghurt og banan til frokost slik jeg gjør? Verken du eller kroppen din vil angre på det. Ikke kjøkkenenet ditt heller, for det vil lukte fantastisk når du baker den.
Les mer...

Oljebasert pesto

Oljebasert pesto

Min favorittpesto er den krema varianten. Men noen ganger har man lyst på noe lettere. Her er noe lettere.
Les mer...

Vegansk tomatpesto

Vegansk tomatpesto

Pålegg er det vi synes er vanskeligst å gjøre spennende. Men her er et allsidig og mildt pålegg som også er digg på pastaen eller til ovnsbakte poteter.
Les mer...

Lunsjsmoothie med jordbær, mango og banan

Lunsjsmoothie med jordbær, mango og banan

Jeg elsker smoothies og de fryste bærene fra Kolonihagens økoserie på Rema1000. I kombinasjon med havregryn og chiafrø blir det en mettende og superfrisk lunsjsmoothie.

Jeg digger å spise dette rett etter trening, for påfyll av både rask og litt treigere energi.
Les mer...

Smoothiebowl med havregryn og frø

Smoothiebowl med havregryn og frø

Jeg skulle i et viktig møte. Men så var jeg så fryktelig trøtt etter dårlig søvn på natta … og så la jeg meg ned etter frokost, akkurat lenge nok til ikke å få tid til lunsj. Men jeg visste jo at jeg MÅTTE spise før det viktige møtet! What to do?

Løsningen ble smoothiebowl med havregryn og frø i norgesglass. Og et ørlite fryseelement helt nederst i sekken. I og med at jeg er veldig glad i mat og trener mye, lagde jeg en skikkelig raus porsjon for å være helt sikker på at jeg kom til å bli mett. Det ble jeg også, og jeg fikk masse nysgjerrige blikk på t-banen ned til byen.

 
Les mer...

Imorrabolle

Imorrabolle

Imorrabolle er akkurat det du trenger for å få en bra start på morran, hvis du er som meg og våkner opp skrubbsulten. Havregryn inneholder langsomme karbohydrater, mens banan har noen raske: altså en skikkelig kickstarter som holder deg gående lenge.
Les mer...

Granola med kanel

Granola med kanel

Granola, frokostblanding, smoothiebowlstrø. Jeg aner ikke hva som er forskjellen, men digg smaker det lell.
Les mer...

Knekkebrød med rug

Knekkebrød med rug

UmamiRama elsker hjemmelaga knekkebrød. Litt fordi det kiler i magan. Og litt fordi det føles bra å spise mat der vi kjenner alle ingrediensene. Her er det verken tilsatt gjær, sukker eller fargestoffer.
Les mer...

Vegansk havregrøt med frø

Vegansk havregrøt med frø

Her bruker vi nesten samme oppskrifta som når vi lager Imorrabolle, men den tar bare fem minutter å lage – ikke hele natta. Vi koker grøten i stedet for å la den svelle over natta.

Den er like god, men den er verken raw eller kald.
Les mer...