Pasta med mangold og fattigmannspesto

Pasta med mangold og fattigmannspesto

Jeg holder på å utforske hva man kan bruke den fantastiske umami-bomba fattigmannspesto til, og nå har turen kommet til pasta og norske sesonggrønnsaker.

Du kan i teorien bruke det du ønsker av grønt i denne, men jeg har brukt mangold og grønnkål. Du kan også bruke spinat og svartkål eller bare helt enkelt ruccola.

Skriv ut

Pasta med mangold og fattigmannspesto

Stemmer: 15
Rating: 4.93
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

15 minutter

Totaltid

20 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Grønnsaksblanding
Fattigmannspesto
  • 50 g soltørka tomat oljefri (se merknad i instruksjonen hvis du bruker den som ligger i olje)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje bruk en mild olivenolje, en sterk en kan fort oppleves litt besk. Evt ta 50/50 med en nøytral olje
  • 40 g solsikkekjerner

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

15 minutter

Totaltid

20 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Grønnsaksblanding
Fattigmannspesto
  • 50 g soltørka tomat oljefri (se merknad i instruksjonen hvis du bruker den som ligger i olje)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje bruk en mild olivenolje, en sterk en kan fort oppleves litt besk. Evt ta 50/50 med en nøytral olje
  • 40 g solsikkekjerner
Stemmer: 15
Rating: 4.93
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Grønnsaksblanding
  1. Sett over vann til pasta.
  2. Skjær hvitløk i tynne skiver og steik i olje på middelsvarme i 2-3 minutter.
  3. Ha i det grønne og la det surre i ca. 5 minutter på middels varme til bladene faller litt sammen.
  4. Kok pastaen som anvist på pakka.
  5. Kutt tomat. Når pastaen straks er klar kan du ha tomatene i steikepanna. De skal bare varmes, ikke steikes. Det er mest for konsistensens skyld, jeg synes de er morsommere å spise når det fortsatte er litt knas i dem.
  6. Når pastaen er ferdig blander du den sammen med grønnsakene i steikepanna og fattigmannspesto. Smak til med salt og pepper.
Fattigmannspesto
  1. Hvis du bruker soltørka tomat som allerede ligger i olje kan du bruke litt mindre olje enn det som står i oppskriften.
  2. Kjør alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin til ei jevn masse. Du trenger ikke mange sekunda for å lage denne pestoen. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, men derimot stavmikser, kan du også bruke det. Ha i så fall alle ingrediensene i et glass med høye kanter og pulser til du har fått ei jevn masse. Kjør litt forsiktig mot slutten hvis du liker litt chunks, sånn som meg.


4 thoughts on “Pasta med mangold og fattigmannspesto”

  • Tusen takk for oppskrift. Pasta med fattigmannspesto var kjempegodt. Det skal jeg lage flere ganger! 😊

  • Takk for oppskriften. Den var kjempegod, og kommer til å brukes flittig. Høstet stor bukett mangold i kjøkkenhagen i dag. Og tørking av tomater fra drivhuset, har pågått i flere dager nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.