Byggrynssalat med pesto

Byggrynssalat med pesto

Byggrynseventyret fortsetter! Jeg kan kanskje si at jeg har blitt avhengig. Men så har jeg også utrolig stabilt blodsukker. Dette er en enkel, smakfull og supersunn middag.

Hvis du er aktiv, trener mye og spiser godt, er en porsjon litt lite. Derfor har jeg lagd to-porsjons-oppskrift. Er dere to personer vil jeg anbefale å øke mengden porsjoner.

Skriv ut

Byggrynssalat med pesto

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Byggrynssalat
Oljebasert pesto

Rett og region

Totaltid

45 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Byggrynssalat
Oljebasert pesto
Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Byggrynssalat
  1. Kok perlebygg i ca. 30 minutter. Perlebygg er den vanligste varianten bygg på det norske markedet. Hvis du bruker en annen type, kan det hende du vil bløtlegge korna først.
  2. Steik søtpotet-terninger i panne eller bak i ovnen på 200 grader. Begge deler tar ca. 15-20 minutter.
  3. Steik tofuterninger på middels varme i 10-15 minutter. De blir ekstra gode hvis du steiker dem godt i olje før du heller over tamari/soyasaus. Da får de en nydelig steikehinne først, før de tar seg en liten svømmetur i soyasausen.
  4. Lag pesto hvis du ikke allerede har den klar. Oppskriften oppgitt her gir ca. 2 dl.
  5. Bland ferdigkokt bygg sammen med pestoen og fyll på med ruccola, tofu og søtpotet. Server og spis!
Oljebasert pesto
  1. Kjør solsikkekjerner, hvitløk, næringsgjær og salt i ei kjøkkenmaskin til det er grovblanda. Ca. fem sekunder, alt ettersom hvor kraftig kjøkkenmaskin du har. Du kan også bruke stavmikser. Da har du alle ingrediensene i en smal beholder med høye kanter (for å unngå sprut) og bare pulserer med stavmikseren til du har ønska konsistens.
  2. Ha i oljen sammen med sitronsaft. Kjør i nye fem sekunder. Oljen kan bli bitter hvis den kjøres for hardt.
  3. Tilsett basilikum og kjør på høy hastighet til pestoen får ønsket konsistens.
  4. Jeg vil anbefale å smake til helt til slutt. Kanskje smaker den rett og slett for lite og trenger mer salt? Eller mangler den spiss og trenger mer sitron eller hvitløk? Kanskje den ble bitter pga for sterk basilikum? Da gjør noen dråper agavesirup susen.
    Oljebasert pesto


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.