Vegansk omelett med silken tofu

Omeletten har sitt opphav i Frankrike, og ordet omelett betyr noe sånt som tynn, liten plate. Dette er en vegansk versjon av tynn, liten plate.
Silken tofu er en mykere og mer geléaktig variant av tofu, og den harde og den myke har ulike bruksområder. Du kan kjøpe silken tofu på etniske butikker, velassorterte matbutikker og helsekost.

Stemmer: 8
Rating: 4.63
Deg:
Rating: 4.63
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
45 minutter |
Porsjoner |
omeletter
|
Ingredienser
- 300 g silken tofu kjøpes på nett, helsekost, etniske butikker eller velassortert matbutikk
- 3 dl kikertmel kjøpes på nett, helsekost eller etniske butikker
- 3 dl kaldt vann
- 2 ss næringsgjær kjøpes på nett eller helsekost
- 1 ts gurkemeie
- 3 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 2 krm hvitløkspulver
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm pepper
- 1 krm svartsalt hvis du ønsker smak av egg. Kjøpes på nett, helsekost eller etniske butikker
- løk
- paprika
- fersk hvitløk
- brokkoli
- purre
- cherrytomat
- ruccola
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 8
Rating: 4.63 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensene sammen i en bakebolle og la røra svelle i ca. 10 minutter.
- Bland inn det du liker av ingredienser. Jeg bruker løk, hvitløk, noen skiver paprika og evt. brokkoli. Juster vannmengden om du synes røra er for tjukk.
- Steik på litt under middels varme i ca 5-6 minutter på hver side. Hvis du har panne med slipp-belegg er dette det enkleste. Bruker du jernpanne må du jobbe litt hardere for å få et godt resultat. Husk i så fall en god dæsj olje.
- Server slik du liker å servere omelett. Jeg serverer den med brød, oliven og en liten salat.
Author: HeleneGuaker