Semitørka cherrytomater

Semitørka cherrytomater

Har du noen gang tørka urter i ovnen? Bytter du ut urtene med cherrytomater og salt, så får du ikke soltørka tomat, men semitørka tomat: Ei ørlita delikatesse som er superenkel å lage sjøl.

Semitørka tomat blir ikke like tørr som soltørka tomat, men får en skikkelig digg, chewie konsistens. I tillegg smaker det fenomenalt godt!

Hvis du har en dehydrator kan du tørke tomatene der i ca. 12-18 timer på 42 grader.

Skriv ut

Tørka cherrytomat

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

12 timer

Totaltid

12 timer

Porsjoner

Ingredienser

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

12 timer

Totaltid

12 timer

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 50 grader.
  2. Del cherrytomatene i to og legg dem på et bakepapirkledt steikebrett. Strø over himalayasalt og sett i ovnen med ei sleiv i døra.
  3. La stå i ca. 12 timer.
  4. Oppbevares på tett glass i kjøleskap. Kan også oppbevares i olje sammen med for eksempel litt rosmarin og oregano.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.