Semitørka cherrytomater

Har du noen gang tørka urter i ovnen? Bytter du ut urtene med cherrytomater og salt, så får du ikke soltørka tomat, men semitørka tomat: Ei ørlita delikatesse som er superenkel å lage sjøl.
Semitørka tomat blir ikke like tørr som soltørka tomat, men får en skikkelig digg, chewie konsistens. I tillegg smaker det fenomenalt godt!
Hvis du har en dehydrator kan du tørke tomatene der i ca. 12-18 timer på 42 grader.


Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
12 timer |
Totaltid |
12 timer |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 2,5 dl cherrytomat delt i to
- himalayasalt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 50 grader.
- Del cherrytomatene i to og legg dem på et bakepapirkledt steikebrett. Strø over himalayasalt og sett i ovnen med ei sleiv i døra.
- La stå i ca. 12 timer.
- Oppbevares på tett glass i kjøleskap. Kan også oppbevares i olje sammen med for eksempel litt rosmarin og oregano.
Author: HeleneGuaker