Wok med byggryn

Wok med byggryn

Jeg har dilla på byggryn for tida, og jo mer jeg leser om det, dess mer dilla får jeg. Jeg har skrevet om bygg før, og dette blir ikke siste gangen. Det er helt fantastisk for blodsukkeret vårt!

Lise Von Krogh er ernæringsbiolog, og på bloggen hennes https://lisevonkrogh.wordpress.com/ fant jeg noe veldig interessant: «Noen svenske forskere lot 19 friske deltagere spise kokte byggkjerner (Finax) eller fint brød som kveldsmat. Begge deler raffinerte deler av kornet hvor klien er fjernet – akkurat som på perlebygg. Dagen etter ble matinntaket registrert  og blodprøver ble tatt. Når deltagerne fikk bygg til kveldsmat, hadde de et lavere energiinntak til lunsj dagen etter sammenlignet med fint brød til kveldsmat. Sultfølelsen var også mindre 10 til 16 timer etter måltidet. Blodsukkeret normaliserte seg bedre med bygg. Blodprøvene viste i tillegg at når deltagerne spiste bygg hadde de lavere verdier på betennelsesmarkører og fettsyrer i blodet.» Halleluja og amen, sier jeg bare.

Denne gangen har jeg lagd en superenkel hverdagswok. Man trenger verken ferdigposer med woksaus eller wokpanne for å lage superdigg wok!

Skriv ut

Wok med byggryn

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Totaltid

30 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kok opp vann i en kjele og ha i perlebygg sammen med litt salt. Perlebygg trenger ikke bløtlegging og kokes som pasta, i ca. 20-25 minutter.
  2. Varm halvparten av oljen i ei steikepanne og steik rødløk på middels varme i 4-5 minutter til den blir blank og faller sammen. Kutt opp de andre ingrediensene så lenge.
  3. Skru gjerne varmen litt ned når du har i finhakket hvitløk og ingefær. De små bitene har lett for å svi seg i panna hvis du har på for høy varme.
  4. Lag et kryss i stilken på hver brokkolibukett og dra forsiktig i hver ende. Slik unngår du masse brokkolisøl. Hvis du har små brokkolibuketter kan det holde å dele stilken i to.
  5. Ha brokkolien i panna når hvitløken og ingefæren har stekt i et par minutter.
  6. Ha samtidig i halvparten av tamarien/soyasausen og resten av oljen. Steik i 3-4 minutter. Pass på å røre ofte.
  7. Squash og paprika trenger omtrent lik steiketid. Jeg liker at de er litt al dente, derfor hiver jeg dem i steikepanna når brokkolien er nesten ferdig. Ha samtidig i limejuice og søtning.
  8. Steik i et par minutter og ha i resten av tamarien/soyasausen.
  9. Bland inn den ferdigkokte perlebyggen så korna får smak av wokblandinga og server!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.