Ingredient: olje

Pytt i panne

Pytt i panne

slik du aldri har smakt det før! Glem alt du veit om pytt i panne. Dette er oppskrifta på en oppskriftløs middag. Les mer...

Wok med byggryn

Wok med byggryn

Jeg har dilla på byggryn for tida, og jo mer jeg leser om det, dess mer dilla får jeg. Jeg har skrevet om bygg før, og dette blir ikke siste gangen. Det er helt fantastisk for blodsukkeret vårt! Les mer...

Tamaristekt tofu

Tamaristekt tofu

Tofu er rik på proteiner. Tamari (soyasaus) er rik på umami. Tamaristekt tofu er en uslåelig kombinasjon. ENTEN som pålegg på skiva, som kjøtterstatning i en varmrett, i lompelunsjen eller bare som snacks du mauler i farta – helt uten dårlig samvittighet. Les mer...

Potetgryte med tomat og kikerter

Potetgryte med tomat og kikerter

Denne gryta er inspirert av en rett jeg fikk servert i Spania for noen år tilbake. Jeg fikk aldri navnet, men jeg har prøvd å lage en variant som minner om den, og som har litt proteiner i tillegg. Les mer...

Vegansk misosuppe

Vegansk misosuppe

Vi elsker eksotiske supper! Denne misosuppa er både eksotisk og noe av det raskeste du kan lage. Du må bare sørge for å ha miso i hus før du begynner.

Miso er en smakstilsetter som er en del av det tradisjonelle japanske kjøkken. Den lages forskjellig fra region til region, men den vi bruker er en mørk miso av fermenterte soyabønner og bygg. Vi kjøper den på helsekost eller på nett.
Les mer...

Vegansk linseragu

Vegansk linseragu

Linseragu har vi kategorisert som en middels vanskelig rett fordi den krever liquid smoke, cashewkrem, cashewost eller cashewsmør (kjøpes på velassorterte matbutikker eller helsekost), samt parmevegano.

Men: vi kan fortelle at vi har spist denne tre dager på rad nå, og vi er fortsatt ikke lei. Den er definitivt verdt innsatsen!
Les mer...

Tomatrisotto

Tomatrisotto

«Dette smaker som noe du får på restaurant». Sa Mannen da han fikk smake denne risottoen. Det sier faktisk litt, for han er min skarpeste kritiker. Den må lages med litt kjærlighet og omtanke, og er unnagjort på en time.
Les mer...

Buddha bowl

Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.
Les mer...

Grønnsaksstuing med sopp

Grønnsaksstuing med sopp

Dette er en enkel siderett som du kan servere hvis du skal ha veganere eller laktoseintolerante på besøk. Bruk den til gnocchi eller annen type pasta, eller til tamaristekt tofu og kokt ris.

Det du ser her er ei grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige!

Nederst i oppskrifta kan du se tips til variasjon.
Les mer...

Søtpotet- og bønnegryte

Søtpotet- og bønnegryte

Ei rask, sunn og lettvin søtpotetgryte med masse smak. Vi anbefaler å lage denne gryta hvis du skal ha besøk av noen som spiser vegansk eller vegetarisk, eller som er glutenallergikere eller laktoseintolerante.

Ikke nok med at gryta smaker godt, den er billig også, ca 50 kroner for tre porsjoner.
Les mer...