Potetgryte med tomat og kikerter

Denne gryta er inspirert av en rett jeg fikk servert i Spania for noen år tilbake. Jeg fikk aldri navnet, men jeg har prøvd å lage en variant som minner om den, og som har litt proteiner i tillegg.
Jeg bruker både kikerter og kidneybønner i denne oppskrifta, og synes begge deler smaker godt. Kombinasjonen av potet, tomat og olje er lett å like og gryta er veldig enkel å lage.

I denne potetgryta får du en sunn og enkel hverdagsrett, med det du trenger av proteiner og karbohydrater. Jeg serverer den med bladgrønt og denne veganske parmesanerstatningen: Parmevegano.
Husk at olivenolje har lite metta fett og er en av de sunneste oljene du kan bruke.

Rating: 4.18
Deg:
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
25 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 4 ss olje gjerne ei god olivenolje hvis du liker smaken
- 130 g gul løk i skiver
- 650 g potet med skall, grovkutta
- 4 hvitløksfedd grovhakka
- 100 g gulrot i staver eller skiver
- 50 g selleristang i skiver
- 400 g grovhakka tomat
- 1 stk buljongterning
- 2 krm hvitvinseddik
- 1 dl vann
- 1 krm salt
- 1 krm pepper
- urter du liker
- 175 g ferdigkokte kikerter eller bønner
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 11
Rating: 4.18 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kutt løk og steik i steikepanne på middels varme i 1 ss olje.
- Mens løken steiker kutter du potetene i litt gode chunks. Ha i ytterligere 2 ss olje i panna og ha i potetene. La alt frese på middels varme i ca. 10 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke svir seg.
- Mens potetene steiker kutter du hvitløk. Varm 1 ss olje i en kjele på middels varme og ha i hvitløken. Mens den surrer, kutter du gulrot og selleri. Ha alt i kjelen.
- Etter ca. 5 min har du i buljongterning, tomat, vann og hvitvinseddik. La småkoke i ca. 5-7 min.
- Ha potetene over i gryta og la småkoke under lokk. Ha i litt rosmarin og timian, eller basilikum og oregano om du heller foretrekker det. La koke i ca 15. min. til potetene er helt møre.
- Rør inn bønnene eller kikertene til helt til slutt og la stå et par minutter slik at de blir gjennomvarme.
- Smak til med salt og pepper og server med bladgrønt og parmevegano. Se lenke til videooppskrift i innledningen.
Notater
Hvis du koker erter/bønner selv bør disse bløtlegges først i ca. 8 timer, for eksempel over natta. Koketid avhenger av type og størrelse. Kok i lettsaltet vann.