Potetgryte med tomat og kikerter

Potetgryte med tomat og kikerter

Denne gryta er inspirert av en rett jeg fikk servert i Spania for noen år tilbake. Jeg fikk aldri navnet, men jeg har prøvd å lage en variant som minner om den, og som har litt proteiner i tillegg.

Jeg bruker både kikerter og kidneybønner i denne oppskrifta, og synes begge deler smaker godt. Kombinasjonen av potet, tomat og olje er lett å like og gryta er veldig enkel å lage.

Enkel potetgryte med bønner

I denne potetgryta får du en sunn og enkel hverdagsrett, med det du trenger av proteiner og karbohydrater. Jeg serverer den med bladgrønt og denne veganske parmesanerstatningen: Parmevegano.

Husk at olivenolje har lite metta fett og er en av de sunneste oljene du kan bruke.

Skriv ut

Potetgryte med tomat og kikerter

Enkel potetgryte med bønner
Stemmer: 11
Rating: 4.18
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

15 minutter

Totaltid

25 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

15 minutter

Totaltid

25 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Enkel potetgryte med bønner
Stemmer: 11
Rating: 4.18
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kutt løk og steik i steikepanne på middels varme i 1 ss olje.
  2. Mens løken steiker kutter du potetene i litt gode chunks. Ha i ytterligere 2 ss olje i panna og ha i potetene. La alt frese på middels varme i ca. 10 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke svir seg.
  3. Mens potetene steiker kutter du hvitløk. Varm 1 ss olje i en kjele på middels varme og ha i hvitløken. Mens den surrer, kutter du gulrot og selleri. Ha alt i kjelen.
  4. Etter ca. 5 min har du i buljongterning, tomat, vann og hvitvinseddik. La småkoke i ca. 5-7 min.
  5. Ha potetene over i gryta og la småkoke under lokk. Ha i litt rosmarin og timian, eller basilikum og oregano om du heller foretrekker det. La koke i ca 15. min. til potetene er helt møre.
  6. Rør inn bønnene eller kikertene til helt til slutt og la stå et par minutter slik at de blir gjennomvarme.
  7. Smak til med salt og pepper og server med bladgrønt og parmevegano. Se lenke til videooppskrift i innledningen.
    Enkel potetgryte med bønner

Notater

Hvis du koker erter/bønner selv bør disse bløtlegges først i ca. 8 timer, for eksempel over natta. Koketid avhenger av type og størrelse. Kok i lettsaltet vann.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.