Tomatrisotto

«Dette smaker som noe du får på restaurant». Sa Mannen da han fikk smake denne risottoen. Det sier faktisk litt, for han er min skarpeste kritiker. Den må lages med litt kjærlighet og omtanke, og er unnagjort på en time.

Stemmer: 5
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
50 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 400 g squash i kvarter (1 squash = ca. 400g)
- 200 g rød paprika i terninger (1 paprika = ca. 200g)
- 6-8 cherrytomater i kvarter
- 1 ss olje til steiking
- 150 g rødlauk finhakka (1 rødlauk = ca. 150g)
- 3 fedd hvitlauk finhakka
- 300 g risottoris
- 1 ss epleeddik
- 1,5 terning umamibuljong Vi bruker umamibuljong fra Helios
- 1,5 dl vann til buljongen
- 1 ts tørka oregano
- 1 ts tørka basilikum
- 2 krm himalayasalt bruker du seltin e.l., må du trolig bruke noe mer
- 20 g soltørka tomat
- 1 ss tomatpuré
- 300 g grovhakka tomat eller fin tomatsaus
- 4 dl vann alt ettersom hvor høy varme du bruker og hva slags konsistens du ønsker på risen
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 5
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt squash, paprika og cherrytomater og ha alt i ei ildfast form. Sprinkle over olivenolje og et par klyper salt og sett i ovnen i ca. 20 min.
- Bruk ei steikepanne med høye kanter eller en djup kjele. Steik lauk i olje i ca. fem min. på middels varme. Rør hele tida så ikke lauken svir seg.
- Sett varmen ned til rett under middels og ha i hvitlauk og salt. Steik i ytterligere to min.
- Rør inn den tørre risen i kjelen/panna. Ha samtidig i eddik og buljong. Hvis du ikke har forberedt buljong går det helt fint å smuldre buljongterningen(e) og hell over en del av vannet.
- Skru ned varmen enda litt mer, men pass på at det hele tida småkoker. Rør jevnlig i ca. fem minutter.
- Nå er det tid for å ha i resten av smakene: oregano, basilikum, tomatpuré og soltørka tomat. Sett på lokk.
- Når vannet nesten har kokt inn, har du i tomatsaus/grovhakka tomat.
- Herfra må du være litt fininnstilt. Du må røre jevnlig og fylle på med vann når det er kokt inn. Pass på så det ikke svir seg.
- Ta grønnsakene ut av ovnen etter tjue minutter og la dem stå på benken og hvile hvis risottorisen fortsatt er ganske hard.
- Smak på risen. Hvis den begynner å nærme seg ferdig har du de ovnsbakte grønnsakene over i kjelen. Ikke glem krafta som ligger igjen i bunnen av forma.
- Hvis du liker risen litt al dente, kan det hende du skal bruke litt mindre vann enn 4 dl. Hvis du liker den litt mer grøtete, skal du la den koke litt lenger med litt mer vann.
- Server med parmevegano og pesto.
Author: HeleneGuaker