Vegansk granola med kokos og valnøtt

Problemet med de fleste butikkjøpte granolaer er at de er dyre, sjelden økologiske, og inneholder ting man kunne klart seg uten. Derfor lager jeg min egen veganske granola.
Den er kjempelett å lage, den smaker bedre enn noen butikkjøpt granola jeg har prøvd, og inneholder mye mindre sukker. Likevel er den crunchy og deilig rund på smak.
Under finner du oppskriften. Hvorfor ikke prøve den med planteyoghurt og banan til frokost slik jeg gjør? Verken du eller kroppen din vil angre på det. Ikke kjøkkenenet ditt heller, for det vil lukte fantastisk når du baker den.

Stemmer: 12
Rating: 4.83
Deg:
Rating: 4.83
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
8 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
parti
|
Ingredienser
- 300 g havregryn store
- 60 g valnøtter grovhakka
- 60 g solsikkekjerner hele
- 60 g kokosflak grovhakka
- 60 g kokosolje flytende
- 60 g agavesirup
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3 krm himalayasalt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 12
Rating: 4.83 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smelt kokosoljen om den er stivnet.
- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
- Fordel ett parti av den rå granolamassen utover et bakepapirkledd stekebrett med ca. 1 cm. tykkelse. Sett brettet i ovnen i ca. 8 minutter og bak granolaen til den har fått en gyllen farge.
- Sett granolaen til avkjøling når den er ferdigbakt. Når den er kald brekker du den opp i grove biter og har den over i en beholder.
- Server med banan og planteyoghurt. Nam!
Notater
Jeg har hentet inspirasjon til oppskriften hos Peaceful Cuisine.
Author: Vegard Hanssen