Course: Mellommåltid

Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Jeg har vært på reise de siste to ukene, hit og dit fra skole til skole, og holdt foredrag og skrivekurs for elever i videregående skole. Det er ikke bare veldig gøy, det er også ganske slitsomt. Redningen min har vært disse godsakene. Les mer...

Grønnkålchips

Grønnkålchips

Endelig kan jeg bruke kjøkkenet mitt igjen, og det er til og med så stort og funksjonelt at jeg har plass til å bruke dehydratoren min. Men! Du trenger slett ikke dehydrator for å lage denne oppskriften. Så lenge du har en steikeovn, har du mulighet til å lage verdens beste hjemmelagde grønnkålchips. Les mer...

Bringebærsmoothie

Bringebærsmoothie

Endelig er bringebærsesongen i gang! For meg føles det som den største luksus å kunne hamstre og fryse ned til resten av året. Hvis du ikke har tilgang på lokale bringebær der du bor, så bruker du det du får tak i. Les mer...

Salte havrekjeks

Salte havrekjeks

Nå er sommeren endelig her, i hvert fall her på Østlandet! Når det blir så varmt som nå, synes jeg det er ekstra digg med noe salt – som ikke er så usunt som potetgull. Les mer...

Peanøttsmoothie med spinat

Peanøttsmoothie med spinat

Endelig er den norske spinaten her, og det må utnyttes maksimalt: Det er tida for peanøttsmoothie med spinat. Hvis du er en av dem som leiter etter en måte å lure i ungene dine noe grønt? Da må du prøve denne! Les mer...

Rød luringsmoothie med rødbeter

Rød luringsmoothie med rødbeter

Med smoothie får du i deg alle de næringsrike fibrene som du går glipp av når du drikker juice. Jeg synes det er kjempemorsomt å slenge masse rå godsaker oppi blenderen, trykke på en knapp, og se det bli gjort om til deilig og forfriskende smoothie som gjør godt for kropp og sjel.
Les mer...

Energibar med cashewnøtter

Energibar med cashewnøtter

Det finnes nesten ingen grenser for hvor mange varianter man kan lage av disse herlighetene. Hver gang jeg blir sugen på litt sjokolade, prøver jeg meg fram til en ny variant. Denne ble til like før leggetid, akkurat da sukkersuget var som størst. Og fyttikatta, de smakte bare så godt at jeg måtte legge ut oppskriften asap. Les mer...

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Endelig er det varmt nok ute til å lage smoothiebowl! Det er som å spise is med verdens beste samvittighet, det føles som skikkelig luksus, og det beste av alt: man trenger ikke å dra på en fancy rawfoodkafé for å spise det. Les mer...

Veganske linseburgere

Veganske linseburgere

Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød! Les mer...

Verdens beste guacamole

Verdens beste guacamole

Vil du gjøre noe ekstra ut av tacofredagen? Min favorittguacamole er så god at tenna dine kommer til å klapre som kastanjetter til i morgen tidlig.

Den er like god i tacoen som på knekkebrødet, den skaper en real snert i pastasalaten og som tilbehør til bønnegryta.
Les mer...

Ovnsristede mandler med kanel og agave

Ovnsristede mandler med kanel og agave

Disse mandlene er helt uimotståelige, virkelig helt umulig å holde fingra unna. De har en rund og smøraktig smak, og før du veit ordet av det er skåla tom. En perfekt snacks å servere venner eller familie – eller deg selv – på fredagskvelden. Les mer...

Lompelunsj

Lompelunsj

Det er ikke alltid jeg er like oppfinnsom når det kommer til lunsj. Stort sett blir det havregraut eller middagsrester. Men i det siste har jeg fått dilla på lompelunsj, og her er fire forslag til uslåelige lompekombinasjoner. Les mer...

Bananbrød

Bananbrød

Dette bananbrødet er det klassiske bananbrødet, med saftig og smøraktig smak. Når jeg baker dette blir det ikke liggende spesielt lenge! Les mer...

Sellerismoothie med eple og sitron

Sellerismoothie med eple og sitron

Denne smoothien er stappfull av viktige vitaminer og antioksidanter. Hvis du begynner å føle deg litt krank, kan dette være medisinen for deg! Les mer...

Råsunne kuler #2

Råsunne kuler #2

Disse kulene er så gode at de er vanskelige å motstå. Men heldigvis er de så sunne at det ikke gjør noe å spise litt hver dag! Les mer...

Råsunne kuler

Råsunne kuler

Ønsker du å kose deg uten dårlig samvittighet? Da anbefaler jeg å lage kakaokuler med nøtter og dadler. Konsistensen er mjuk og saftig, og så smaker det så utrolig godt. Med disse sunne fristelsene i hus er det lørdag hele uka!
Les mer...

Gourmethavregrøt

Gourmethavregrøt

Vi trudde vi visste hvordan man lager havregrøt. Du veit, grøt lagd på de her små, flatvalsa, lettkokte havregryna?

Helene liker den litt limaktige konsistensen på den klassiske havregrøten. Men det gjør ikke Vegard. I lengre tid har han forska på hvordan han kunne forbedre havregrøten, og plutselig en dag sto det klart for han hva han måtte bruke: Hele gryn.

Spørsmålet er bare:

Smaker den bedre?

Inntil du prøver selv, så sier vi ikke annet enn at navnet på oppskrifta gir deg et hint.

Her ser du hvordan du lager gourmethavregrøt:
Les mer...

Ovnsrista mandler

Ovnsrista mandler

Disse godsakene kan du bruke som garnityr på middagen, som deilig crunch i wrap eller bare som snacks. Lurt å lage dobbel porsjon, i grunn. Eller trippel. Når jeg tenker meg om.
Les mer...

Vegansk granola med kokos og valnøtt

Vegansk granola med kokos og valnøtt

Problemet med de fleste butikkjøpte granolaer er at de er dyre, sjelden økologiske, og inneholder ting man kunne klart seg uten. Derfor lager jeg min egen veganske granola.

Den er kjempelett å lage, den smaker bedre enn noen butikkjøpt granola jeg har prøvd, og inneholder mye mindre sukker. Likevel er den crunchy og deilig rund på smak.

Under finner du oppskriften. Hvorfor ikke prøve den med planteyoghurt og banan til frokost slik jeg gjør? Verken du eller kroppen din vil angre på det. Ikke kjøkkenenet ditt heller, for det vil lukte fantastisk når du baker den.
Les mer...

Vegansk tomatpesto

Vegansk tomatpesto

Pålegg er det vi synes er vanskeligst å gjøre spennende. Men her er et allsidig og mildt pålegg som også er digg på pastaen eller til ovnsbakte poteter.
Les mer...

Vegansk bananbrownie

Vegansk bananbrownie

Dette er den samme oppskrifta som vi bruker på bananbrød med blåbær, bare at vi har bytta ut blåbær med rå kakao.

Brownie er jo en kompakt sak opprinnelig, derfor har vi ikke lagt inn bakepulver som et alternativ i denne oppskrifta, sånn som vi har gjort i bananbrødet. Her er det opp til hver enkelt å finne sin favoritt. Vi prøver å unngå bakepulver så godt det lar seg gjøra på grunn av den litt ufine ettersmaken.
Les mer...

Vegansk bananbrød med blåbær

Vegansk bananbrød med blåbær

Bananbrød er en lettvin og sunn dessert hvis du velger de riktige ingrediensene. Ettersmaken av bakepulver er ingen favoritt her i huset, så det pleier vi ikke å bruke. Som du kan se på bildet, blir bananbrødet derfor noe kompakt.

Oppskrifta er ikke veldig søt, men likavæl kjempegod. Og den kan avanseres i det uendelige. Se tips helt nederst i oppskrifta. Les mer...

Rødbet- og linsesalat

Rødbet- og linsesalat

En nydelig forrett eller tilbehør på et tapasbord. Legger du til quinoa blir det en proteinrik og fullverdig lunsj.
Les mer...

Gul smoothie

Gul smoothie

Det er gøy å drikke grønnsaker! I motsetning til juice, der alle de viktige fibrene er pressa vekk, er smoothie et mettende og mye sunnere alternativ.

Ikke prøvd paprika i smoothie noen gang før, sier du? Nå har du muligheten.
Les mer...

Imorrabolle

Imorrabolle

Imorrabolle er akkurat det du trenger for å få en bra start på morran, hvis du er som meg og våkner opp skrubbsulten. Havregryn inneholder langsomme karbohydrater, mens banan har noen raske: altså en skikkelig kickstarter som holder deg gående lenge.
Les mer...

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

I dag bestemte jeg meg endelig for å gjøre noe med ris- og quinoarestene i kjøleskapet. Jeg ante ikke hva jeg skulle lage. Men så browsa jeg nettet litt, og tenkte så det knakte, og smakte meg tilslutt fram til dette.

En inder ville kanskje ledd seg skakk hvis jeg serverte dette og kalte det pakora. Men det er litt misvisende å kalle det burgere også. Og kaker? Nei, det blir liksom bare feil.
Les mer...

Bærsmoothie med banan

Bærsmoothie med banan

Jeg blir aldri lei av smoothie. Kanskje fordi jeg stadig vekk lager nye varianter. Og de oppstår gjerne i øyeblikket, når jeg egentlig er så sulten at jeg burde begynne på middagen. Vel. Her er smoothien jeg drikker på akkurat nå.
Les mer...

Lompelunsj … igjen

Lompelunsj … igjen

Jeg blir ikke lei av å finne på nye varianter av lompelunsj. For tida bruker jeg de store speltlompene fra Ola-lompa (Rema1000). Jeg digger å bare kunne døtte innpå tre stykker rett etter trening. Eller spise til kvelds. Eller til middag hvis jeg har dårlig tid. Da må jeg kanskje ha fire … eller fem. Noe sånt.
Les mer...

Granola med kanel

Granola med kanel

Granola, frokostblanding, smoothiebowlstrø. Jeg aner ikke hva som er forskjellen, men digg smaker det lell.
Les mer...

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Det kan kanskje se ut som jeg har en liten hang-up på smoothie. Og det har jeg. Men noen ganger er det digg å variere litt. Smoothiebowl kan være et lett mellommåltid eller en skikkelig lunsj, alt ettersom hvor mye stæsj du slenger på toppen.
Les mer...