Vegansk bananbrød med blåbær

Bananbrød er en lettvin og sunn dessert hvis du velger de riktige ingrediensene. Ettersmaken av bakepulver er ingen favoritt her i huset, så det pleier vi ikke å bruke. Som du kan se på bildet, blir bananbrødet derfor noe kompakt.
Oppskrifta er ikke veldig søt, men likavæl kjempegod. Og den kan avanseres i det uendelige. Se tips helt nederst i oppskrifta.

Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
0 min |
Lagetid |
10 min |
Totaltid |
70 min |
Porsjoner |
brød
|
Ingredienser
- 3 stk banan godt modne
- 2 dl plantemjølk
- 75 g havregryn
- 90 g sammalt spelt
- 1 ss solsikkeolje
- 1 ts agavesirup
- 50 g valnøtter grovhakka
- 2 ts kanel
- 2 dl blåbær fryst eller ferske
- 1 ts bakepulver om du liker ettersmaken og vil ha et litt mer fluffy bananbrød
- 1 krm himalayasalt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 8
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Mos bananene i en bolle med potetmoser eller en gaffel.
- Bland inn resten av ingrediensene unntatt blåbær. La stå i noen minutter så røra får satt seg.
- Vend inn blåbæra. Hell røra over i ei lita brødform, gjerne med et bakepapir oppi for enkelhetens skyld.
- La stå i ovnen i ca. 60 min.
- Stikk en trepinne i midten av brødet. Hvis det sitter igjen deig på pinnen må brødet stå litt til. Det kan også lønne seg å ta ut brødet, kjøle det ned, og så skjære et par skiver for å se hvor deigete det eventuelt er. Et brød med bakepulver vil normalt trenge litt kortere steiketid, fordi det er litt mer luft i deigen. Et brød uten bakepulver vil oppleves mer deigete sjøl om det er ferdig.
Notater
Denne oppskrifta kan du variere med blåbær og vanilje (1 ts vaniljeekstrakt), i stedet for blåbær og kanel. Eller ha både blåbær, kanel OG vanilje. Eller bytte ut blåbær med tørka tranebær.
Author: HeleneGuaker