Vegansk bananbrød med blåbær

Vegansk bananbrød med blåbær

Bananbrød er en lettvin og sunn dessert hvis du velger de riktige ingrediensene. Ettersmaken av bakepulver er ingen favoritt her i huset, så det pleier vi ikke å bruke. Som du kan se på bildet, blir bananbrødet derfor noe kompakt.

Oppskrifta er ikke veldig søt, men likavæl kjempegod. Og den kan avanseres i det uendelige. Se tips helt nederst i oppskrifta.

Skriv ut

Bananbrød

Vegansk bananbrød
Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Forberedelsestid

0 min

Lagetid

10 min

Totaltid

70 min

Porsjoner

brød

Ingredienser

Forberedelsestid

0 min

Lagetid

10 min

Totaltid

70 min

Porsjoner

brød

Ingredienser

Vegansk bananbrød
Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Mos bananene i en bolle med potetmoser eller en gaffel.
  3. Bland inn resten av ingrediensene unntatt blåbær. La stå i noen minutter så røra får satt seg.
  4. Vend inn blåbæra. Hell røra over i ei lita brødform, gjerne med et bakepapir oppi for enkelhetens skyld.
    Vegansk bananbrød med blåbær
  5. La stå i ovnen i ca. 60 min.
  6. Stikk en trepinne i midten av brødet. Hvis det sitter igjen deig på pinnen må brødet stå litt til. Det kan også lønne seg å ta ut brødet, kjøle det ned, og så skjære et par skiver for å se hvor deigete det eventuelt er. Et brød med bakepulver vil normalt trenge litt kortere steiketid, fordi det er litt mer luft i deigen. Et brød uten bakepulver vil oppleves mer deigete sjøl om det er ferdig.

Notater

Denne oppskrifta kan du variere med blåbær og vanilje (1 ts vaniljeekstrakt), i stedet for blåbær og kanel. Eller ha både blåbær, kanel OG vanilje. Eller bytte ut blåbær med tørka tranebær.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.