Grønnsaksstuing med sopp

Dette er en enkel siderett som du kan servere hvis du skal ha veganere eller laktoseintolerante på besøk. Bruk den til gnocchi eller annen type pasta, eller til tamaristekt tofu og kokt ris.
Det du ser her er ei grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige!
Nederst i oppskrifta kan du se tips til variasjon.

Stemmer: 12
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
20 minutter |
Totaltid |
25 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 2 ss olje til steiking
- 100 g gul løk i skiver (1 gul løk = 200g)
- 300 g sopp i skiver
- 100 g rød paprika i strimler (1 paprika = 200g)
- 150 g brokkoli kutt av stilken og del opp i små buketter. Bruk stilken i f.eks. en smoothie. (1 brokkoli = ca. 150g)
- 3 krm salt
- 1 knivsodd pepper
- 2,5 dl plantefløte vi bruker vanligvis havrefløte fra Oatly, som man kan få i de fleste matbutikker
- 1 ss maismel
- 15 g soltørka tomat bøltlagt i 2 timer
- 2 ts soltørka tomatvann
- 2 ts glutenfri tamari
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 12
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bruker du en sånn type soltørka tomat som har ligget i olje så hopp over dette steget. Bruker du den tørka typen, bør du bløtlegge tomaten et par timer på forhånd. Jeg liker dem slik, rett og slett fordi det er mindre klin, og fordi jeg synes det er unødvendig å tilsette noe mer olje i denne retten.
- Steik løk i en spiseskje olje på middels varme i fem minutter. Rør ofte så det ikke svir seg.
- Ha i den andre spiseskjeen med olje og skru opp varmen til medium-høy. Ha i sopp, salt, og pepper. Steik til soppen mister vannet og vannet fordamper. ca. 10 min.
- Ha i strimla soltørka tomat, strimla paprika, og brokkolibukettene.
- Hell plantefløte og maismel over i et glass med skrulokk. Rist blandingen kraftig til den er fri for klumper.
- Når grønnsakene er ferdigstekt, skrur du av varmen på plata og heller i maismelblandingen. Rør hele tida slik at fløta ikke svir seg i panna. Noe av fuktigheten fra fløta fordamper i denne prosessen, og etterlater en kremaktig konsistens.
- Smak til med soltørka tomatvann, tamari, salt og pepper.
- Se under for tips til variasjon.
Notater
Her kan du slenge oppi ovnsbakt aubergine i strimler i stedet for brokkoli eller andre grønnsaker du har for hånden. Før du vet ordet av det, så har du en nydelig grønnsaksstuing som passer til både gnocchi og spaghetti.
PS: Har du ikke gul løk, kan du bruke vårløk sånn som jeg har gjort på bildet.
Author: HeleneGuaker