Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi er italienernes svar på dumplings, knödel eller komle. Kjær potetklump har mange navn, si. Gnocchi føles bare litt mer raffinert, og det er veldig morsomt å spise 🙂

Her har du også en rett som er lett å variere. Server med oljebasert basilikumpesto eller ruccolapesto, langtidskokt tomatsaus med parmevegano, grønnsaksstuing med sopp eller: Den samme soppsausen som i grønnsaksstuinga, bare med ovnsbakte rotgrønnsaker. Hold musepekeren over matrettene og klikk deg inn på lenkene.

gnocchi med grønnsaksstuing med sopp nærbilde 2

 

Skriv ut

Gnocchi

gnocchi med grønnsaksstuing med sopp
Stemmer: 7
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

55 minutter

Lagetid

5 minutter

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

55 minutter

Lagetid

5 minutter

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

gnocchi med grønnsaksstuing med sopp
Stemmer: 7
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Kok potetene i ca. 30 minutter til de er gjennomkokt. Hvis du stikker en gaffel i poteten, skal den slippe taket lett.
  2. Skrell potetene og mos dem med en potetmoser i en stor bakebolle sammen med salt og olivenolje. Mos så godt at du får en litt seig og jevn deig. Da blir det så lett å forme gnocchien etterpå.
  3. Kok opp lettsalta vann i en stor kjele.
  4. Mens vannet koker gjør du i stand resten av gnocchien. Spe mjølet inn i potetmosen. Her kan det være lurt å bruke god, gammaldags nevekraft for å få den rette feelingen på deigen. Hvis potetene dine har mye vann i seg, kan det hende du må bruke litt mer mel enn det som står i oppskrifta. Føl deg fram til du har funnet en mjuk potetdeig-konsistens.
  5. Rulle deigen til "rep" (ca 1 cm bredt) og kutt repet i omtrent like store biter (ca. 2 cm) Bruk håndflata di til å forme runde kuler. Her vil du merke om du har for lite mel. Du skal fint kunne lage kuler uten at de klistrer seg til hånda. Klem kulene en anelse ned slik at de ikke blir helt kulerunde. For variasjon kan du feks klemme dem med en gaffel, slik at gnocchien får et ribbemønster.
  6. Del gnocchien i batcher og hiv dem i det kokende vannet - ikke fyll kjelen, bare nok til å dekke bunnen av kjelen. De er ferdige når de flyter til toppen (etter ca. 3 min). Fisk dem ut ettersom de flyter opp.
  7. Server med din favorittsaus og grønnsaker.
    gnocchi med grønnsaksstuing med sopp nærbilde


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.