Vegansk kålstuing

Kålstuing er en velkjent rett for mange. Med få modifikasjoner kan den gjøres om til plantebasert. Denne passer også for mennesker med laktoseintoleranse.
Jeg spiser kålstuing med soya- eller tamaristekt tofu, kokte poteter og rørte tyttebær. God, gammaldags husmannskost med en twist!


Stemmer: 3
Rating: 4
Deg:
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
20 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 650 g hodekål (650 g = ca. et halvt hode)
- 25 g plantemargarin
- 25 g mel
- 3 dl plantemelk
- 3 ss næringsgjær
- 3 krm salt
- 3 krm malt muskat
- 1 knivsodd pepper
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 4 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Del kålen i strimler eller terninger og kok i 10-15 minutter.
- Smelt plantemargarin i en kjele og spe inn mel og plantemelk, og rør så inn krydder og næringsgjær. Har du ikke næringsgjær, så overlever du uten. Det blir bare ikke like mye umami i kålstuinga.
- Sil av vannet fra kålen og vend bitene i den hvite sausen.
- Se serveringstips i innledningen.
Author: HeleneGuaker