Rødbethummus

Rødbet + hummus = sant. For å sitere Joey i Friends: What’s there not to like? Det er supergodt og enkelt, og passer like godt sammen med tapasen som på brødskiva.
Tahini brukes i hummus og er et litt mystisk produkt for enkelte. Men det er veldig lite mystikk bak navnet. Det er rett og slett malte/moste sesamfrø – og er som et nøttesmør, sånn som for eksempel peanøttsmør. Jeg kjøper det på helsekost eller på nett. Du kan lage hummus uten tahini, men konsistensen blir så utrolig mye bedre med. Det har også veldig lang holdbarhetstid, så du trenger ikke frykte at det går ut på dato like etter åpning.


Stemmer: 20
Rating: 4.8
Deg:
Rating: 4.8
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
45 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 175 g kokte kikerter 175 g = 1 boks økologiske kikerter fra Rema
- 100 g rødbete bakt i ovnen
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss tahini eller sesamfrø om du ikke har tahini
- 2 krm salt
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts spisskummen
- 1 dl vann
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 20
Rating: 4.8 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Del rødbeten i fire og bak i ovnen på 200 grader i ca. 45 min.
- Kjør alle ingrediensene sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Husk å skylle kikertene før du bruker dem.
- Smak til. Kanskje trenger hummusen en dråpe mer sitronsaft eller ei klype til med salt? Vi har alle ulik smaksforståelse, og hvis du er vant med et kosthold med mye salt, kan det hende du trenger mer enn det som står i oppskriften.
- Lik og del. Eller spis hele batchen alene.
Author: HeleneGuaker