Ruccolapesto

Etter å ha lagd denne pestoen i dag, er jeg litt lei meg for at jeg ikke lagde masse i sommer da det faktisk var mulig å få tak i norsk ruccola. Det er så utrolig lett å lage, det er supert å fryse i porsjonsglass, og det smaker sååå godt!!

Etter min mening er pesto den beste og enkleste måten å lage et digg vegansk pålegg/dressing på. Under finner du oppskriften til ruccolapesto som jeg også bruker som garnityr på tomatrisotto og til pasta med pesto.
Note to self: Neste sommer skal jeg drive matauk på ruccola, og jeg skal lage MANGE glass pesto. Se på dette som en bindende avtale.

Stemmer: 6
Rating: 4.33
Deg:
Rating: 4.33
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
2 minutter |
Totaltid |
7 minutter |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 100 g ruccola
- 60 g cashewnøtter rå
- 1 dl mild olje vi bruker solsikkeolje fra Helios (helsekost)
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts næringsgjær
- 1 krm himalayasalt
- 1 knivsodd pepper
- 1 ts sitronsaft/limesaft om du vil ha en litt frisk versjon
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 4.33 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
- Hvis du bruker en kraftig extra virgin olivenolje, vil jeg anbefale å blande den inn når de andre ingrediensene er ferdigmalt. Høyhastighets blending kan gjøre olivenoljen bitter.
Author: HeleneGuaker
Pesto’n skal vel ikke kokes… eller?
Du har helt rett, Merete! Supert innspill, tusen takk. Nå har vi endret litt i betegnelsene her. Håper det gjør oppskriftene lettere å forstå.
Utrolig godt! Hakket litt tomater og hadde denne på små ristet baguett skiver. Veldig bra!
Så kjekt å høre! Det hørtes nydelig ut 😀
Ser fantastisk ut. Kan dette fryses?
Så kjekt å høre! Ja jeg fryser ofte pesto, det fungerer helt fint!
Dette var overraskende lett! Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet, tro?
Beklager seint svar! Jeg har hatt den i kjøleskapet ei uke uten problemer. Men den kan også fryses!
Supergod! Anbefales!
Så kjekt å høre! Takk 😀