Vegansk moussaka

Vegansk moussaka

Middag som serveres i en form er noe av det beste jeg vet. Særlig når det smaker helt fantastisk godt! Vegansk moussaka er relativt raskt å lage hvis du allerede har cashewkrem og parmevegano i kjøleskapet fra før.

Hvis ikke vil det ta det litt lenger tid enn beskrevet i oppskriften, men ikke særlig mye mer enn en drøy time, og hvis du lager dobbel porsjon (sånn som meg), så har du middag i morgen også.

Vegansk moussaka
Skriv ut

Moussaka

Stemmer: 5
Rating: 4.2
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

40 minutter

Totaltid

50 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

40 minutter

Totaltid

50 minutter

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 5
Rating: 4.2
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Varm olje i en stor kjele og steik løk i 5-7 minutt på middels varme.
  2. Ha i hvitløk og steik i ytterligere 2 minutt. Skru ned varmen et hakk eller to.
  3. Ha i tomatene, tomatpureen og de soltørka tomatene. Tomatsaus har en tendens til å bli litt vulkansk når den begynner å koke, og plutselig har du tomatsaus over hele kjøkkenet. Legg et lokk halvveis over kjelen slik at du unngår dette.
  4. Kutt gulrot og ha i gryta. Rør rundt et par ganger og ha i kanel og muskat.
  5. Ha i buljong og oregano. La småkoke uten lokk mens du forbereder resten av måltidet.
  6. Sett ovnen på 200 grader.
  7. Kutt potet i tynne skiver.
  8. Sleng potetskivene oppi tomatsausen. La koke til aubergineskivene er klare. Sånn korter du ned tiden moussakaen trenger å stå i ovnen.
  9. Skjær auberginen i 0,5-centimetertykke skiver og fordel på et bakepapir. Dryss litt salt over og sett inn i ovnen til de blir gylne på overflaten og myke inni, ca 10-15 min. (Lengde i ovnen avhenger av hvor tykke skiver du har).
    Ovnsbakt aubergine
  10. Smak til tomatsausen med kanel og muskat. Kanskje er du en sånn som digger kraftig kanelsmak. Da smeller du oppi litt til. Eller kanskje trenger sausen litt salt? Hvis potetene er ferdig kokte i tomatsausen, skal formen kun stå i ovnen til den har blitt gyllen på toppen.
  11. Legg aubergineskiver lagvis sammen med tomatsaus og cashewkrem. Topp det hele med tomatsaus og parmevegano.
  12. Sett formen i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Gjør en liten sjekk etter 5 min. Hvis moussakaen allerede har blitt gyllen på toppen, kan du ta den ut og la den hvile på ei rist i noen minutter før du forsyner deg.
  13. Server med salat, ekstra parmevegano og litt god olivenolje.

Notater

Hvis du allerede har tomatsausen klar, ferdig i fryseren fra den gangen du lagde en kjempestor batch med tomatsaus, tilsetter du bare kanel og muskat og vips så har du tatt en tur til Hellas.



2 thoughts on “Vegansk moussaka”

  • Hei! Takk for spennende oppskrift. Det står ikke hva man skal gjøre med aubergineme og cashewkrem. Skal dette bare blandes oppi tomatsausen det også? Takk

    • Jammen har jeg glemt å legge til det punktet! Takk for melding. Det skal jeg fikse med en gang. Jeg legger saus, aubergine og cashewkrem lagvis, som om det var en lasagne. Topper med tomatsaus og parmevegano. Håper du liker den!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.