Ingredient: tomatpuré

Verdens beste, raskeste og letteste pastasaus

Verdens beste, raskeste og letteste pastasaus

Du trur meg kanskje ikke når jeg sier det, men det er sant. Dette ER verdens beste, raskeste og letteste pastasaus. Og du kan bruke den på pizzaen også. Jeg pleier ikke å genierklære meg sjøl, men da jeg spiste middag i dag, var jeg ikke langt unna. Les mer...

Vegansk linsepudding

Vegansk linsepudding

Dette er en vegansk variant av meat loaf (ikke artisten, men retten), og det er veeeldig fristende å oversette direkte og kalle det linseloff. Men denna godbiten er så langt unna loff som du kan få det, så derfor gjør jeg ikke det. Det er virkelig så supersunt og godt at det er lurt å lage en stor porsjon. Les mer...

Veganske linseburgere

Veganske linseburgere

Jeg elsker å drive matauk og ha masse ferdiglagd mat i fryseren. Disse veganske linseburgerne er perfekte til nettopp det. De er lette å lage, og de passer veldig godt både som vanlig burger, på brødskiva eller i pitabrød! Les mer...

Vegansk ostegratinert nachos

Vegansk ostegratinert nachos

Påskekosen er sikra med ostegratinert nachos. Det er liksom alt i ei pakke: sprøtt, mykt, litt klissete og sticky, og det slår hardt ut på dødsgodt-skalaen! Les mer...

Vegansk bønnepostei med tamari

Vegansk bønnepostei med tamari

Savner du leverpostei, eller synes du pekanposteien vår var så god at du fikk lyst til å prøve en annen variant?

Denne bønneposteien er supersunn, proteinrik, og har en fyldig smak av umami – takket være tamarien.

Kanskje det beste av alt: den tar 5 minutter å lage og holder seg i kjøleskapet en ukes tid. Prøv den da vel!

PS. Lurer du på hva tamari er? Se artikkelen min om tamari vs. soyasaus her.

Les mer...

Skikkelig digg hjemmelaget pizzasaus

Skikkelig digg hjemmelaget pizzasaus

Er du av dem som tyr til glassene med ferdig pizzasaus fordi du har det for travelt, men egentlig har aller mest lyst til å lage din egen? Da kan du bare brette opp ermene og gjøre deg klar til å lage verdens enkleste og sunneste pizzasaus, helt uten sukker eller rare tilsetningsstoffer. Og det beste av alt? Den tar deg fem minutter å lage. Les mer...

Langtidskokt tomatsaus

Langtidskokt tomatsaus

Langtidskokt tomatsaus smaker supergodt og er veldig fint å ha i fryseren. Det tar noen timer på plata, men du angrer ikke den dagen du er tom for ideer til middag, og kommer på at du har ferdiglagd saus i fryseren. Les mer...

Vegansk moussaka

Vegansk moussaka

Middag som serveres i en form er noe av det beste jeg vet. Særlig når det smaker helt fantastisk godt! Vegansk moussaka er relativt raskt å lage hvis du allerede har cashewkrem og parmevegano i kjøleskapet fra før. Les mer...

Vegansk hjemmelaget lasagne

Vegansk hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lasagne smaker på ingen måte som Toro halvfabrikatlasagne. Spør du meg smaker det tusen ganger bedre. Les mer...

Vegansk linseragu

Vegansk linseragu

Linseragu har vi kategorisert som en middels vanskelig rett fordi den krever liquid smoke, cashewkrem, cashewost eller cashewsmør (kjøpes på velassorterte matbutikker eller helsekost), samt parmevegano.

Men: vi kan fortelle at vi har spist denne tre dager på rad nå, og vi er fortsatt ikke lei. Den er definitivt verdt innsatsen!
Les mer...

Vegansk pasta bolognese [VIDEO]

Vegansk pasta bolognese [VIDEO]

Denne retten har en hemmelig ingrediens som vi skal avsløre nå: Cashewsmør. Hva? Nøttesmør i min bolognese, det høres rart ut, tenker du kanskje. Men bare prøv. Du kommer ikke til å angre.

Les mer...

Tomatrisotto

Tomatrisotto

«Dette smaker som noe du får på restaurant». Sa Mannen da han fikk smake denne risottoen. Det sier faktisk litt, for han er min skarpeste kritiker. Den må lages med litt kjærlighet og omtanke, og er unnagjort på en time.
Les mer...

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Vegansk taco med hjemmelaget krydder

Å få til taco sånn som vi nordmenn er vant med, er en utfordrende oppgave #oldelpaso osv. Jeg har prøvd diverse oppskrifter som jeg har funnet på nett uten suksess. Men så snakka jeg med venninna mi, Andrea, som inspirerte meg til å lage denne oppskriften. Denne gangen gikk det rett hematt, for å si det sånn.

Jeg briljerte til og med med hjemmelagde tacolefser. Nærmere ei meksikansk tacovogn (i Mexico!) har jeg aldri vært.

Under finner du oppskrift til kjøtt som ikke er kjøtt (derav navnet nøttekjøttn’t), marinade, salsa og lefser. Og her er oppskrift på min veganske rømme.

Tips! Begynn med salsaen.
Les mer...

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.

Bord fullt av fristelser

På bildet ser dere (fra toppen):

  • Ovnsbakte søtpoteter
  • Tåke-lemonade
  • Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
  • MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
  • Italian Sausage fra Tofurky
  • Potetsalat
  • Fylt aubergine med tomatsaus.

Les mer...

Quinoa- og søtpotetburgere

Quinoa- og søtpotetburgere

Sånne burgere har en tendens til å falle fra hverandre. Det er IKKE et problem med disse rakkerne. De er smakfulle, sunne og enkle å lage, og passer kjempegodt på tallerkenen som erstatning for kjøtt eller fisk.

 
Les mer...

Linsegryte (Daal)

Linsegryte (Daal)

Det ser kanskje ut som om det er mange ingredienser, men denne linsegryta er verdt det. Og den er veldig enkel å få bra!
Les mer...

Vegansk tofu masala

Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak.

Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.

Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.
Les mer...