Vegansk ostegratinert nachos

Påskekosen er sikra med ostegratinert nachos. Det er liksom alt i ei pakke: sprøtt, mykt, litt klissete og sticky, og det slår hardt ut på dødsgodt-skalaen!
Nachos kan gjøres enkelt, med den gode gamle Old el Pasoen og salsa på glass, eller med hjemmelaga krydder og salsa. Under finner du oppskrift på den hjemmelagede varianten, og her er oppskriften på verdens beste hjemmelagde guacamole.


Stemmer: 4
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
15 minutter |
Lagetid |
70 minutter |
Totaltid |
90 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
Salsa
- 0,5 dl olivenolje
- 45 g rødløk finhakket (1 rødløk = ca. 90g)
- 4 fedd hvitløk finhakket eller presset
- 0,5 stk rød chilli uten frø om du ikke vil ha hot salsa
- 390 g hermetisert eller fersk tomat grovhakket
- 1 ts himalayasalt eller annet bergsalt
- 1 krm pepper
- 1 ts limesaft
- 10 g fersk koriander
Tacomarinade
- 1 dl olivenolje
- 45 g gul løk finhakket (1 gul løk = ca. 90g)
- 4 fedd hvitløk store, finhakket eller presset
- 0,5 stk lime med kjøtt
- 0,5 stk rød chilli finhakket, uten frø. Hvis du liker det sterkt kan du ha med litt frø.
- 10 g fersk koriander med stilk finhakket
- 1 ss paprikapulver
- 3 ts spisskummen
- 2 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 1 krm kajennepepper hvis du liker litt hot taco
- 1 krm pepper
- 1 krm himalayasalt
Taco
- 120 g valnøtter finhakket
- 120 g ferdigkokte kidneybønner
- 1 ss soltørka tomat finhakket
- 1 ss tomatpuré
Nachos
- 1 pose nachos
- 1 pose osteerstatning revet
- 1 boks iMat fraiche fra Oatly. Kjøpes på vanlig matbutikk
Rett og region
Ingredienser
Salsa
Tacomarinade
Taco
Nachos
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Hjemmelaget salsa
- Varm olje på middels varme i en liten kjele med tjukk bunn. (Det svir seg lett i kjeler med tynn bunn).
- Steik løk i ca. 5 minutter.
- Ha i finhakket hvitløk og chilli og steik i ytterligere 2-3 minutter.
- Ha i resten av ingrediensene og la koke på svak varme i ca. 1 time, til den har fått en chunky og tett konsistens.
Tacomarinade
- Bland ingrediensene til marinaden i en bolle, som også kan romme valnøttene etterpå.
Taco
- Skyll nøttene og kjør dem i kjøkkenmaskin eller finhakk skikkelig godt.
- Bland nøttene sammen med marinaden og la trekke et par minutter.
- Ha i tomatpuré, soltørka tomat og bønner. Steik i noen minutter og smak til med salt.
Nachos
- Sett ovnen på 200 grader.
- Legg nachosen utover i en ildfast form og strø ost over.
- Gratiner i ovnen i 10-15 minutter, til nachochipsene er gylne. Husk at vegansk ost har ikke nødvendigvis like god smelteevne som tradisjonell ost.
- Dander med taco, guacamole, salsa og vegansk rømme.
Author: HeleneGuaker
Hei, oppskriften ser god ut, men det er en ting jeg ikke forstår; det står at valnøttene skal i marinaden, men det står ikke hvilke ingredienser marinaden skal lages av. Hvordan vet jeg hva som er marinaden? Endte derfor bare opp med å hive alt i stekepannen, satser på at det blir godt likevel 😅
Hei! Så gøy at du har lagd oppskriften. Håper det smakte! Jeg ser at det lett kan forvirre! Dette skal jeg rydde opp i. Tusen takk for tilbakemelding! Beste hilsen Helene