Pytt i panne
slik du aldri har smakt det før! Glem alt du veit om pytt i panne. Dette er oppskrifta på en oppskriftløs middag.
Fritt for Dyr, Fullt av Smak
slik du aldri har smakt det før! Glem alt du veit om pytt i panne. Dette er oppskrifta på en oppskriftløs middag. Les mer...
Omeletten har sitt opphav i Frankrike, og ordet omelett betyr noe sånt som tynn, liten plate. Dette er en vegansk versjon av tynn, liten plate. Les mer...
Visste du at bokhvete egentlig er ei nøtt og at den er en fjern slektning av rabarbra? Du får både hel og malt bokhvete, og den dyrkes i Sverige og Danmark. Bokhveten er dessuten glutenfri og perfekt å bruke som bindemiddel. Les mer...
Det er enkelt å få tak i norske, økologiske og relativt kortreiste råvarer på denne tida av året, og det prøver jeg å utnytte maksimalt i matlagingen min. Her er min indiske høstgryte med norsk schwung, som varmer godt på kjølige kvelder. Les mer...
Hva består den ultimate veganske umami-burgeren av? For meg er det flere komponenter. Den må først og fremst ha skikkelig digg smak og god konsistens. Så må den være lett å forme og steike, den må inneholde proteiner og gode karbohydrater, og helst være så kortreist som mulig. Les mer...
Hadde jeg visst hvor sjukt lett det er å lage ertesuppe, ville jeg lagd det myyye før! Jeg elsker mat som bare lager seg sjøl, og det gjør virkelig denne suppa. Og så smaker den så godt! Er det mulig, liksom!? Ja, det er mulig. Les mer...
Hummus er et proteinrikt pålegg med skikkelig digg smak, og det er superenkelt å lage. Hvis du ønsker en mer hverdagslig variant, kan du sløyfe feks tamari/soyasaus, tahini og koriander. Det blir godt lell! Les mer...
Jeg står midt oppe i et heftig oppussingsprosjekt, og da trenger jeg rask mat som lager seg sjøl. Dette er akkurat en sånn type rett, i tillegg er den mettende og varmende i det ustabile vårværet. Les mer...
Dette er en vegansk variant av meat loaf (ikke artisten, men retten), og det er veeeldig fristende å oversette direkte og kalle det linseloff. Men denna godbiten er så langt unna loff som du kan få det, så derfor gjør jeg ikke det. Det er virkelig så supersunt og godt at det er lurt å lage en stor porsjon. Les mer...
Påskekosen er sikra med ostegratinert nachos. Det er liksom alt i ei pakke: sprøtt, mykt, litt klissete og sticky, og det slår hardt ut på dødsgodt-skalaen! Les mer...
Dette er et avhengighetsskapende (og nesten livsviktig) tillegg i et vegansk kosthold. Kan brukes som smakstilsetter, tilbehør og pålegg. Og det er veldig, veldig enkelt å lage. Les mer...
Jeg briljerte til og med med hjemmelagde tacolefser. Nærmere ei meksikansk tacovogn (i Mexico!) har jeg aldri vært.
Under finner du oppskrift til kjøtt som ikke er kjøtt (derav navnet nøttekjøttn’t), marinade, salsa og lefser. Og her er oppskrift på min veganske rømme.
Tips! Begynn med salsaen.
Les mer...
Ikke nok med at gryta smaker godt, den er billig også, ca 50 kroner for tre porsjoner.
Les mer...
Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.
Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.
Les mer...