Indisk høstgryte

Indisk høstgryte

Det er enkelt å få tak i norske, økologiske og relativt kortreiste råvarer på denne tida av året, og det prøver jeg å utnytte maksimalt i matlagingen min. Her er min indiske høstgryte med norsk schwung, som varmer godt på kjølige kvelder.

Skriv ut

Indisk høstgryte

Stemmer: 4
Rating: 4.25
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Rett og region

Totaltid

60 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Stemmer: 4
Rating: 4.25
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Varm olje i en kjele på middels varme. Finhakk løk og la surre i ca. 5 minutter til løken har falt litt sammen og blitt blank.
  2. Kutt resten av grønnsakene mens løken surrer. Sørg for å røre innimellom så ikke løken svir seg. Ha i stangselleri og chilli.
  3. Åpne kokosmelkboksen(e) så den er klar. Nå skal du ha alle krydderne i kjelen. De skal ikke steike for lenge, for da kan du få en bitter smak. Ha dem gjerne i ei skål først. La krydderne surre i 10-20 sekunder før du har i kokosmelk og vann.
  4. Ha i buljong og la småkoke på lav varme til buljongen har løst seg opp. Nå kan du ha i grønnsakene. Begynn med den som er hardest og trenger lengst koketid. Brokkoli trenger kun et par minutter i varmen før den er passe mør.
  5. Del tofu i terninger og ha i til slutt, sammen med eddik og søtning. Smak til.
  6. Rist mandlene i ei tørr steikepanne på høy varme i 1-2 minutter. Grovhakk og dryss over gryta sammen med fersk chilli og finhakkede stangselleriblader.
  7. Server med ris.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.