Indisk høstgryte

Det er enkelt å få tak i norske, økologiske og relativt kortreiste råvarer på denne tida av året, og det prøver jeg å utnytte maksimalt i matlagingen min. Her er min indiske høstgryte med norsk schwung, som varmer godt på kjølige kvelder.

Stemmer: 4
Rating: 4.25
Deg:
Rating: 4.25
Deg:
Rate this recipe!
Totaltid |
60 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 1 ss olje til steiking jeg foretrekker å bruke solsikkeolje. Den er smakløs og tåler høy temperatur
- 150 g gul løk finhakket
- 50 g stangselleri finhakket
- 0,5 stk rød chilli uten frø (med frø om du liker skikkelig sterk mat)
- 2 ts garam masala
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts spisskummen
- 2 ts karri
- 4 krm himalayasalt eller annet uraffinert salt
- 5 dl kokosmelk 100 % kokosmelk. Jeg kjøper økologisk fra Go-Tan, på Meny.
- 1 dl vann
- 1 stk buljongterning jeg bruker og anbefaler Umamibuljong fra Helios, kjøpes på helsekost eller nett
- 100 g persillerot eller pastinakk i tykke halvmåner
- 150 g brokkoli i tyggestore biter
- 250 g fast tofu i terninger
- 1 ts agavesirup eller annen søtning
- 1 ts rødvinseddik
- 15 stk mandler
- ris
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 4.25 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Varm olje i en kjele på middels varme. Finhakk løk og la surre i ca. 5 minutter til løken har falt litt sammen og blitt blank.
- Kutt resten av grønnsakene mens løken surrer. Sørg for å røre innimellom så ikke løken svir seg. Ha i stangselleri og chilli.
- Åpne kokosmelkboksen(e) så den er klar. Nå skal du ha alle krydderne i kjelen. De skal ikke steike for lenge, for da kan du få en bitter smak. Ha dem gjerne i ei skål først. La krydderne surre i 10-20 sekunder før du har i kokosmelk og vann.
- Ha i buljong og la småkoke på lav varme til buljongen har løst seg opp. Nå kan du ha i grønnsakene. Begynn med den som er hardest og trenger lengst koketid. Brokkoli trenger kun et par minutter i varmen før den er passe mør.
- Del tofu i terninger og ha i til slutt, sammen med eddik og søtning. Smak til.
- Rist mandlene i ei tørr steikepanne på høy varme i 1-2 minutter. Grovhakk og dryss over gryta sammen med fersk chilli og finhakkede stangselleriblader.
- Server med ris.
Author: HeleneGuaker