Vegansk tofu masala

Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak.

Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.

Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.

Skriv ut

Tofu masala

Tofumasala
Stemmer: 12
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

90 minutter

Totaltid

120 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Tandorimarinade
Masalasaus

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

90 minutter

Totaltid

120 minutter

Porsjoner

Ingredienser

Tandorimarinade
Masalasaus
Tofumasala
Stemmer: 12
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Tandorimarinade
  1. Bland alle ingrediensene til marinaden og vend tofuterningene inn. La stå under dekke i kjøleskapet i to timer.
    Tandorimarinade
Masalasaus
  1. Legg cashewnøtter i bløt med plantemelk mens tofuen marineres.
  2. Bak de ferdigmarinerte tofuterningene på stekebrett i ca. 30-35 min. på 180 grader.
  3. Finhakk løk i kjøkkenmaskin og ha i en stor gryte. Stek til det er gyllenbrunt, ca. 5-7 min.
  4. Kjør hvitløk, chilli og ingefær i kjøkkenmaskin og ha det i sammen med løken. Stek i ytterligere 2 min.
  5. Ha i hakket tomat, buljong og salt, sett på lokk og la det putre på svak varme i 15 min.
  6. Ha i tomatpure.
  7. Kutt stilkene av korianderen (toppene strøs over helt til slutt), finhakk og rør inn i gryta. Sett på lokk og la det putre i vei i 10 minutter til.
  8. Kok ris.
  9. Ha i alt krydderet og rør inn i gryta. La koke i noen minutter og fjern laurbærbladene.
  10. Miks de plantemjølkbløtlage cashewnøttene sammen med plantemjølka i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Ha nøttepureen i gryta.
  11. Ha den ferdigbakte tofuen i gryta. Sett på lokk.
    Tofutandori
  12. Ha i vann hvis gryta blir for tykk. Den skal være rennende som en smoothie.
  13. Kutt rødløken i fire og del hver kvarte i skiver.
  14. Del paprika i grove terninger. Ha rødløk og paprika i gryta.
  15. Ha i plantefløte og rør inn.
  16. Lag en frisk sitrussalat med spinat, vårløk, og appelsin eller klementin, se oppskrift øverst i innledningen.
  17. Pynt med fersk koriander.
  18. Server (gjerne med naan), spis og nyt!
    Tofumasala


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.