Vegansk tofu masala

Skal du ha gjester? Hvorfor ikke imponere dem med denne indiskinspirerte retten? Den er mild og proppfull av smak.
Nærmere et besøk på indisk restaurant kommer du ikke.
Lurer du på hva du skal servere til? Vi pleier å ha naan og denne friske sitrussalaten.

Stemmer: 12
Rating: 4.67
Deg:
Rating: 4.67
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
5 minutter |
Lagetid |
90 minutter |
Totaltid |
120 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
Tandorimarinade
- 1 dl planteyoghurt
- 1 krm chillipulver
- 4 krm paprikapulver
- 3 krm garam masala
- 1 ts salt
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 15 g ingefær finhakket eller revet
- 1 ts sesamolje eller nøytral olje
- 400 g tofu i terninger
Masalasaus
- 50 g cashewnøtter
- 0,5 dl plantemelk
- 250 g gul løk finhakket
- 0,5 grønn chilli finhakket
- 3 fedd hvitløk finhakket
- 15 g ingefær finhakket eller revet
- 400 g tomater i terninger
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 2 dl vann
- 4 krm himalayasalt
- 4 ss tomatpuré
- 20 g frisk koriander
- 1 krm chillipulver
- 1 krm malt kardemomme
- 2 krm kanel
- 3 krm gurkemeie
- 4 krm paprikapulver
- 5 nellikspiker hele
- 4 krm malt koriander
- 1 ts garam masala
- 1 ts spisskummen
- 2 laurbærblad hele
- 125 g rødløk i skiver
- 1 grønn paprika
- 0,5 dl plantefløte
Ingredienser
Tandorimarinade
Masalasaus
|
![]()
Stemmer: 12
Rating: 4.67 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Tandorimarinade
- Bland alle ingrediensene til marinaden og vend tofuterningene inn. La stå under dekke i kjøleskapet i to timer.
Masalasaus
- Legg cashewnøtter i bløt med plantemelk mens tofuen marineres.
- Bak de ferdigmarinerte tofuterningene på stekebrett i ca. 30-35 min. på 180 grader.
- Finhakk løk i kjøkkenmaskin og ha i en stor gryte. Stek til det er gyllenbrunt, ca. 5-7 min.
- Kjør hvitløk, chilli og ingefær i kjøkkenmaskin og ha det i sammen med løken. Stek i ytterligere 2 min.
- Ha i hakket tomat, buljong og salt, sett på lokk og la det putre på svak varme i 15 min.
- Ha i tomatpure.
- Kutt stilkene av korianderen (toppene strøs over helt til slutt), finhakk og rør inn i gryta. Sett på lokk og la det putre i vei i 10 minutter til.
- Kok ris.
- Ha i alt krydderet og rør inn i gryta. La koke i noen minutter og fjern laurbærbladene.
- Miks de plantemjølkbløtlage cashewnøttene sammen med plantemjølka i kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Ha nøttepureen i gryta.
- Ha den ferdigbakte tofuen i gryta. Sett på lokk.
- Ha i vann hvis gryta blir for tykk. Den skal være rennende som en smoothie.
- Kutt rødløken i fire og del hver kvarte i skiver.
- Del paprika i grove terninger. Ha rødløk og paprika i gryta.
- Ha i plantefløte og rør inn.
- Lag en frisk sitrussalat med spinat, vårløk, og appelsin eller klementin, se oppskrift øverst i innledningen.
- Pynt med fersk koriander.
- Server (gjerne med naan), spis og nyt!
Author: HeleneGuaker