Luksushummus

Hummus er et proteinrikt pålegg med skikkelig digg smak, og det er superenkelt å lage. Hvis du ønsker en mer hverdagslig variant, kan du sløyfe feks tamari/soyasaus, tahini og koriander. Det blir godt lell!
Se også denne varianten med rødbet.
Jeg har alltid en form for hummus stående i kjøleskapet, og bruker det både som pålegg og tilbehør til lunsj- og middagsretter. Det finnes knapt noe som hummus ikke passer til!

Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Totaltid |
10 minutter |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 250 g kikerter ferdigkokte og nedkjølt
- 4 ss vann eller mer om du liker en tynnere konsistens
- 1,5 ss sitronsaft kan erstattes med limesaft
- 1 ss olivenolje
- 1 ss tahini kan sløyfes eller byttes ut med hele sesamfrø, men dæggærn så godt det er med
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts tamari hvis du verken har tamari eller soyasaus, kan du erstatte det med litt salt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1 krm pepper
- 1 krm salt
- en neve fersk koriander med stilken og greier
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 8
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og smak til. Og dette er ikke kødd: Man MÅ bruke smaksløkene sine og justere oppskriften etter sine egne preferanser. Det gjelder alle oppskrifter! Vi har ulike munner, og smaker ting forskjellig. Hvis du er vant med mye salt, så kan det hende du må bruke mer enn det som står i oppskriften. Hvis du er vant med mye sukker, kan det godt hende du opplever hjemmelaget mat uten mye sukker i som bitter. Hvis du røyker eller snuser eller bruker mye tyggis, har dette også noe å si. Alt vi har i oss har noe å si for hvordan munnen har det og tar det.
- Hvis du lager en stor batch, kan du fryse hummusen. Bare sørg for å dekke den med et lag olivenolje slik at fuktigheten ikke slipper ut.
- Server på knekkebrød eller ferskt brød, i lomper sammen med grønnsakspølse, eller helt enkelt som dip.
Author: HeleneGuaker