Vegansk vaniljeis med kokosmelk og sjoko-crunch

Jeg har lenge tenkt: nei, vegansk pinne-is, det er for avansert for meg. Men endelig klarte jeg å samle nok mot til å teste det ut, og det var ikke vanskelig i det hele tatt. Faktisk så ble det en kjempesuksess! Dette blir ikke siste pinne-is-oppskriften fra meg, det lover jeg.
Inni isen er en liten overraskelse: helt enkelt rester etter en batch med råsunne kuler. Her kan du i teorien bruke det du liker best. Hakk noen nøtter og tørka frukt, eller bruk grovhakka sjokolade.

Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
1 time |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
7 timer |
Porsjoner |
is
|
Ingredienser
- 1 dl rå cashewnøtter bløtlegges i vann i 1 time
- 2,5 dl kokosmelk jeg bruker den økologiske fra Go-tan, kjøpes på Meny
- 1 stk moden banan
- 2 ts agavesirup
- 2 krm vaniljepulver
- 1 krm himalayasalt eller annet bergsalt eller annet bergsalt
- 1 dl uknadd base til råsunne kuler oppskrift finner du øverst i innledningen
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bløtlegg cashewnøttene i vann i ca. 1 time.
- Visp kokosmelka alene først, som om du skulle lage krem. Visp såpass lenge at du får et tykt lag skum på toppen. Jeg bruker den vispa som hører til stavmikseren.
- Kjør banan i kjøkkenmaskin sammen med cashewnøtter, salt, agavesirup og vaniljepulver.
- Bland bananmosen sammen med kokosmelka.
- Vend inn sjoko-nøtte-crunch og hell massen over i isformer.
- La stå i fryseren i ca. 6 timer.
- For å få løsna isen fra forma, lar du den enten ligge på kjøkkenbenken og tine i ca. 5-10 min, eller holder den to sekunder under lunkent vann.
Author: HeleneGuaker