Vegansk ertesuppe

Hadde jeg visst hvor sjukt lett det er å lage ertesuppe, ville jeg lagd det myyye før! Jeg elsker mat som bare lager seg sjøl, og det gjør virkelig denne suppa. Og så smaker den så godt! Er det mulig, liksom!? Ja, det er mulig.
En annen ting som er så gøy med erter, er at det er kjempelett å få tak i norske, på vanlig matbutikk. Og så inneholder de mye proteiner, da.

Stemmer: 11
Rating: 4.55
Deg:
Rating: 4.55
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
8 timer |
Lagetid |
1 time |
Totaltid |
9 timer |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 300 g tørkede gule erter
- 1,2 liter vann
- 400 g potet i store terninger
- 1 stk buljongterning jeg anbefaler "Umamibuljong" fra Helios. Kjøpes på helsekost eller nett.
- 1 ts paprikapulver
- 2 krm himalayasalt eller annet bergsalt
- 1 krm pepper
- kruspersille til garnityr
- olivenolje til garnityr
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 11
Rating: 4.55 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Legg ertene i bløt over natta.
- Skyll ertene og ha dem i en stor kjele sammen med vann. Kok under lokk i ca. 40 minutter.
- Ha i potene sammen med buljong.
- Kok under lokk i ca. 20 minutter til potetene er møre.
- Ha i paprikapulver, salt og pepper. Smak til.
- Server med noen dråper olivenolje på toppen og litt finhakket kruspersille.
Author: HeleneGuaker