Cashewost fra Ficus Compassion (gratineringsost)

Denne nydelige oppskrifta vil jeg anbefale alle å prøve. Som gammal osteavhengig (før jeg ble veganer), kan jeg med hånda på magan si at dette er en innertier.
Bruk den som mozzarella på pizza
Oppskrift på pizzabunn finner du her.
Perfekt som gratineringsost
Den er også perfekt som gratineringsost på lauksupper, lasagner. o.l.
Egner seg ypperlig i ostesauser
Hvis du er lei pizza og ønsker å gjøre noe anna med resten av osten, kan du varme den opp igjen med litt plantemjølk og bruke den som pastasaus. Hvis du ikke digger pizza eller lauksuppe og bare vil ha pastasaus, kan du bruke 1 ss maisstivelse i stedet.

Stemmer: 5
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
4,5 timer |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 100 g rå cashewnøtter bløtlagt i minst 4 timer
- 4,5 dl varmt vann (ikke fra springen, men halvkokt)
- 4 ss næringsgjær
- 2 ss maisstivelse eller potetmel evt. agar agar eller arrow root
- 2 ts sitronsaft eller epleeddik
- 1 ts himalayasalt
- 0,5 ts hvitløkspulver
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 5
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til du får en jevn masse.
- Hell massen over i en kjele og kok opp på middels/høy varme. Rør hele tiden. Osten er ferdig når den har begynt å koke og slipper bunnen lett.
- Hell alt over i ønsket form - for eksempel en suppetallerken e.l.
- Kjøl ned på benken i ca 30 minutter.
- Når osten har stivnet, kan du snu den opp ned på en flat tallerkenen, og du vil få formen som på bildet.
Author: HeleneGuaker