Ris- og quinoapakora med kikertmjøl

I dag bestemte jeg meg endelig for å gjøre noe med ris- og quinoarestene i kjøleskapet. Jeg ante ikke hva jeg skulle lage. Men så browsa jeg nettet litt, og tenkte så det knakte, og smakte meg tilslutt fram til dette.
En inder ville kanskje ledd seg skakk hvis jeg serverte dette og kalte det pakora. Men det er litt misvisende å kalle det burgere også. Og kaker? Nei, det blir liksom bare feil.

Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 min |
Lagetid |
10 min |
Totaltid |
10 min |
Porsjoner |
burgere
|
Ingredienser
- 3 dl ris kokte
- 1 dl quinoa kokt
- 2 dl kikertmjøl
- 1 dl vann
- 20 stk valnøtter Grovhakka
- 2 fedd hvitlauk Finhakka
- 0,25 gul lauk Finhakka. Bruk en halv hvis du har en liten lauk.
- 1 umamibuljong
- 2 never fersk koriander grovhakka
- 1 ts gurkemeie
- 1 krm salt
- 1 krm chillipulver
- 1 ss chilliolje til steiking
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 0
Rating: 0 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en bolle og kna alt godt med fingra.
- Varm ei steikepanne på litt over medium varme. Bruk chilliolje, hvitlauksolje eller bare en helt nøytral en.
- Form deigen til ca. 10 kaker og steik ca. 4-5 minutter på hver side, til de får en gyllenbrun farge.
- Spis umiddelbart rett fra panna eller server til middag med ovnsbakte grønnsaker og tahinisaus fra Greenbonanza. Se lenke under i notatfeltet.
Author: HeleneGuaker