Vegansk linseragu

Linseragu har vi kategorisert som en middels vanskelig rett fordi den krever liquid smoke, cashewkrem, cashewost eller cashewsmør (kjøpes på velassorterte matbutikker eller helsekost), samt parmevegano.
Men: vi kan fortelle at vi har spist denne tre dager på rad nå, og vi er fortsatt ikke lei. Den er definitivt verdt innsatsen!

Stemmer: 5
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
15 min |
Lagetid |
30 min |
Totaltid |
60 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
Linseragu
- 1 ss olje
- 250 g gul lauk finhakka
- 3 fedd hvitlauk finhakka
- 1 krm himalayasalt
- 30 g gulrot finhakka
- 100 g selleri finhakka
- 8 dl hermetisert tomat
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl røde tørkede linser
- 1 terning umamibuljong eller vanlig grønnsaksbuljong
- 100 g valnøtter grovhakka
- 2 krm liquid smoke
- 4-5 ss cashewost link til oppskrift finner du i innledningen
- 1 ss glutenfri tamari
- 1 ts agavesirup
Pasta
- 5 l vann kokende
- 1 ts himalayasalt
- 500 g pasta vi bruker pasta med fullkorn spelt, for sunnest mulig middag
Garnityr
- parmevegano link til oppskrift finner du i innledningen
- ruccola
- tomat
- olivenolje
Ingredienser
Linseragu
Pasta
Garnityr
|
![]()
Stemmer: 5
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Steik lauk i olje på middels varme i ca. 5 min til den har blitt blank og faller litt sammen. Jo lengre du steiker lauken, jo søtere smak får den. Pass på å røre ofte, så lauken ikke brenner seg.
- Ha i hvitlauk og steik i ytterligere 2 min. Skru ned varme et par hakk.
- Ha i salt, selleri og gulrot. Rør av og til i ca 5 min mens du gjør klar tomatene.
- Når du har i tomat, har du samtidig i buljong og tomatpuré.
- Herfra blir det bare moro! Du kan bruke ferdigkokte linser eller tørka. Hvis du bruker sistnevnte vil jeg anbefale å ha i 1 dl vann pr dl linser, så raguen ikke blir til graut. Linsene trenger ikke lang tid på å koke seg møre.
- Grovhakk valnøttene og sleng dem oppi gryta sammen med liquid smoke, cashewost, tamari og agavesirup eller plantemjølk.
- Smak til raguen. Hvis du bruker seltin e.l., vil du muligens trenge mer salt enn det som står i oppskrifta. Eller kanskje du liker litt kraftigere røyksmak - da anbefaler å tilsette vi ei dråpe eller to ekstra om gangen. Liquid smoke er kraftige saker!
Pasta
- Kok pasta som anvist på pakka.
Garnityr
- Server med spinat eller ruccola, tomat, en god olivenolje og parmevegano.
Notater
Liquid smoke får du på nett, på helsekost eller velassorterte matbutikker, sånn som Meny eller Coop. Det samme gjelder cashewsmør
Author: HeleneGuaker