Linsegryte (Daal)

Det ser kanskje ut som om det er mange ingredienser, men denne linsegryta er verdt det. Og den er veldig enkel å få bra!

Stemmer: 9
Rating: 4.89
Deg:
Rating: 4.89
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 min |
Lagetid |
30 min |
Totaltid |
45 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 1 ss olivenolje til steiking
- 1 gul lauk finhakka
- 4 hvitlauksfedd
- 2 ts salt vi anbefaler himalayasalt
- 1 stor gulrot finhakka
- 2 ts koriander tørka
- 2 ts spisskummen
- 1 ts karri
- 2 laurbærblad
- 1 ts oregano
- 0,5 chilli
- 800 g grovhakka tomat
- 2 ss tomatpuré
- 700 g tørre røde splittlinser
- 1 ts sitronsaft
- 0,5 ts agavesirup
- 1 potte fersk koriander
- 1 boks kokosmjølk om du føler for en rund versjon
- finhakka cashewnøtter til garnityr
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 9
Rating: 4.89 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Varm olje i en stor kjele og steik lauk i 5-7 minutt på middels varme.
- Ha i hvitlauk og steik ytterligere 2 minutt. Ha samtidig i salt.
- Kutt gulrot og ha i gryta. Rør rundt et par ganger og ha i alt krydderet. Fortsett å røre mens aromaene sprer seg på kjøkkenet ditt.
- Ha i tomatene og tomatpureen og kok opp.
- Sett på risen.
- Ha linsene i gryta og sett på lokk. Ha i agavesirup, sitronsaft og ha i ei halv potte koriander, med stilkene også. Resten sparer du til pynt på toppen.
- La gryta koke på middels varme til risen er ferdig.
- Hvis du synes daalen blir for skarp på smak, kan du røre inn kokosmjølk mot slutten. Hvis du synes den er bra som den er, sparer du kokosmjølka til en grønn curry i stedet.
Author: HeleneGuaker