Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine med tomatsaus

Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.

Bord fullt av fristelser

Hagemiddag dekket bord umamirama

På bildet ser dere (fra toppen):

  • Ovnsbakte søtpoteter
  • Tåke-lemonade
  • Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
  • MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
  • Italian Sausage fra Tofurky
  • Potetsalat
  • Fylt aubergine med tomatsaus.
Skriv ut

Fylt aubergine med tomatsaus

Fylt aubergine
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

60 min

Lagetid

30 min

Totaltid

90 min

Porsjoner

personer

Ingredienser

Tomatsaus
Soyamince
Fylt aubergine

Rett og region

Forberedelsestid

60 min

Lagetid

30 min

Totaltid

90 min

Porsjoner

personer

Ingredienser

Tomatsaus
Soyamince
Fylt aubergine
Fylt aubergine
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

Tomatsaus
  1. Brun lauken på lav varme i ei djup gryte.
  2. Når lauken er bruna, hell i finhakka gulrot og selleri, og steik videre i ca. 5 min.
  3. Skru opp plata til middels varme og ha grovhakka tomat i gryta. Kok under lokk til de løser seg opp, ca. 10 min.
  4. Ha i soltørka tomat og tomatpuré. Kok ytterligere i ca. 5 min.
  5. Skru ned til lav varme. Ha i cashewost og smak til med tamari.
Soyamince
  1. Kok opp vannet.
  2. Hell vannet i en beholder stor nok til å romme den tørre soyamincen og vannet. Løs opp umamibuljong i det varme vannet.
  3. Ha i soyamince og la trekke i ca. 30 minutter.
Fylt aubergine
  1. Sett steikeovnen på 200 grader.
  2. Del aubergine i to på langs, legg dem i ei ildfast form og gni dem inn med salt.
    aubergine delt i to og saltet
  3. Sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er mør. Dette finner du ut ved å klemme lett på snittflata med en finger. Hvis det gir etter og etterlater en liten bulk, kan du regne auberginen som ferdig.
  4. Mens auberginen er i ovnen, finhakker du alle grønnsakene som skal i fyllet.
  5. Begynn med å brune lauken på lav varme i ca. 10 min.
  6. Ha deretter i den finkutta soppen og steik videre på middels varme til den har fått en fin farge.
  7. Ha til slutt oppi selleri, squash, og soyamince (inkludert buljongvann som ikke har trukket inn i soyamincen).
  8. Steik videre til all buljongvannet har fordampa. Smak deretter til med tamari.
  9. Hul ut auberginehalvdelene og fordel det varme fyllet.
    Fylt aubergine

Notater

Denne oppskrifta er inspirert av en nydelig rett vi spiste på NORDVEGAN. Er du i Oslo og skal spise ute, så vil vi anbefale dette funnet av en vegansk restaurant, midt i sentrum.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.