Fylt aubergine med tomatsaus
Du har smakt aubergine. Du har smakt tomatsaus. Denne velbalanserte retten derimot, tør vi tippe på at er første, men garantert ikke siste gangen du spiser.
Bord fullt av fristelser
På bildet ser dere (fra toppen):
- Ovnsbakte søtpoteter
- Tåke-lemonade
- Vegetar Chorizo (til en gjest med glutenallergi. Disse er IKKE veganske)
- MeinKlang (biodynamisk hvitvin fra Østerrike)
- Italian Sausage fra Tofurky
- Potetsalat
- Fylt aubergine med tomatsaus.
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
60 min |
Lagetid |
30 min |
Totaltid |
90 min |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
Tomatsaus
- 1 ss solsikkeolje til steiking
- 1 stk gul lauk finhakka
- 1 stk selleristang finhakka
- 1 stk gulrot finhakka
- 6 stk tomat grovhakka
- 6 stk soltørka tomat grovhakka
- 1 ss tomatpuré
- 2 ss cashewost kan erstattes med cashewsmør
- 1 ss tamari
Soyamince
- 100 g soyamince tørr
- 3 dl vann kokende
- 1 terning umamibuljong
Fylt aubergine
- 2 stk aubergine delt i to på langs
- 1 ts salt
- 1 ss solsikkeolje til steiking
- 1 stk rød lauk finhakka
- 100 g sopp finhakka
- 1 stk selleristang finhakka
- 0,5 stk squash finhakka
- 2 ss glutenfri tamari
Ingredienser
Tomatsaus
Soyamince
Fylt aubergine
|
Stemmer: 1
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Tomatsaus
- Brun lauken på lav varme i ei djup gryte.
- Når lauken er bruna, hell i finhakka gulrot og selleri, og steik videre i ca. 5 min.
- Skru opp plata til middels varme og ha grovhakka tomat i gryta. Kok under lokk til de løser seg opp, ca. 10 min.
- Ha i soltørka tomat og tomatpuré. Kok ytterligere i ca. 5 min.
- Skru ned til lav varme. Ha i cashewost og smak til med tamari.
Soyamince
- Kok opp vannet.
- Hell vannet i en beholder stor nok til å romme den tørre soyamincen og vannet. Løs opp umamibuljong i det varme vannet.
- Ha i soyamince og la trekke i ca. 30 minutter.
Fylt aubergine
- Sett steikeovnen på 200 grader.
- Del aubergine i to på langs, legg dem i ei ildfast form og gni dem inn med salt.
- Sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er mør. Dette finner du ut ved å klemme lett på snittflata med en finger. Hvis det gir etter og etterlater en liten bulk, kan du regne auberginen som ferdig.
- Mens auberginen er i ovnen, finhakker du alle grønnsakene som skal i fyllet.
- Begynn med å brune lauken på lav varme i ca. 10 min.
- Ha deretter i den finkutta soppen og steik videre på middels varme til den har fått en fin farge.
- Ha til slutt oppi selleri, squash, og soyamince (inkludert buljongvann som ikke har trukket inn i soyamincen).
- Steik videre til all buljongvannet har fordampa. Smak deretter til med tamari.
- Hul ut auberginehalvdelene og fordel det varme fyllet.
Notater
Denne oppskrifta er inspirert av en nydelig rett vi spiste på NORDVEGAN. Er du i Oslo og skal spise ute, så vil vi anbefale dette funnet av en vegansk restaurant, midt i sentrum.
Author: HeleneGuaker