Pasta med kremet grønnsakssaus

Dette er en utrolig lett pastasaus som passer for alle. Den er mild på smak og kan lett smaksettes etter egne preferanser. Jeg elsker å lage store batcher av denne og fryse ned, for da er middagen klar på et blunk når tidsklemma klemmer ekstra hardt.
Ønsker du ekstra proteiner til? Da er tamaristekt tofu perfekt.


Stemmer: 6
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 min |
Lagetid |
20 min |
Totaltid |
45 min |
Porsjoner |
|
Ingredienser
Krema grønnsakssaus
- 100 g gul løk grovhakka (1 gul lauk = ca 200g)
- 3 fedd hvitløk
- 150 g gulrot i skiver (1 gulrot = ca 75g)
- 3 dl vann
- 1 terning umamibuljong (Helios) eller annen grønnsaksbuljong
- 100 g selleri i skiver (1 selleristilk = ca 50g)
- 100 g purre i skiver (1 purre = ca 200g)
- 70 g cashewnøtter rå
- 2 ss næringsgjær kjøpes på helsekost
- 1 krm pepper
- 0,5 stk rød chilli uten frø
- 2 ss sitronsaft
- salt smak til med salt helt til slutt
Pasta
- 2 l vann til pastaen
- 3 krm himalayasalt i pastavannet
- 400 g pasta
Ingredienser
Krema grønnsakssaus
Pasta
|
![]()
Stemmer: 6
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- I en gryte som står på middels varme, har du i stekeolje og den finhakka løken. La løken surre i ca. 5 minutter til den blir blank. Ha i hvitløk.
- Når løken har blitt blank, har du skivet gulrot i gryta og surrer dette videre i nye 5 minutter.
- Ha vann i gryta sammen med buljong.
- Når vannet koker har du i selleri.
- Kutt purre og ha i vannet. Hvis du bruker andre grønnsaker er regelen: De hardeste grønnsakene trenger lengst koketid.
- Ha cashewnøtter og næringsgjær i et litermål hvis du har stavmikser med stålblader. Hvis du har en stavmikser i plast, men en blender i glass, vil jeg anbefale å heller bruke blender. Dette fordi man ikke vet hvordan plasten reagerer med de kokvarme ingrediensene. Har du ingen av delene, anbefaler jeg å la grønnsakene og krafta kjøle seg ned før du mikser det.
- Når grønnsakene er møre har du dem over i litermålet/blenderen sammen med litt av krafta fra grønnsakene, samt sitronsaft og chilli.
- Miks og smak til med salt og pepper.
- Kok vann til pasta og tilsett salt.
- Når pastaen er ferdigkokt, serverer du med friske urter og litt chilli, evt. noen skiver tamaristekt tofu, eller en klype tørka timian, cherrytomat og bladgrønt.
Notater
NB: Ikke tøm den deilige krafta ut i vasken, noe av det skal brukes i sausen. Resten kan du fryse ned og bruke i ei suppe.
NB 2: Her kan du slå ut håret og bruke andre grønnsaker enn det som står i oppskrifta. Paprika, squash og søtpotet vil for eksempel gi en nydelig oransje saus.
NB 3: Sausen er også et kjempegodt pålegg på skiva!
Author: HeleneGuaker