Oljebasert pesto

Min favorittpesto er den krema varianten. Men noen ganger har man lyst på noe lettere. Her er noe lettere.

Stemmer: 16
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Lagetid |
5 minutter |
Porsjoner |
ca 2 dl
|
Ingredienser
- 30 g solsikkekjerner
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss næringsgjær
- 1 knivsodd salt
- 1 dl olivenolje extra virgin
- 1 ts sitronsaft
- 50 g basilikum En urtepotte = ca. 50 g
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 16
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kjør solsikkekjerner, hvitløk, næringsgjær og salt i ei kjøkkenmaskin til det er grovblanda. Ca. fem sekunder, alt ettersom hvor kraftig kjøkkenmaskin du har. Du kan også bruke stavmikser.
- Ha i oljen sammen med sitronsaft. Kjør i nye fem sekunder. Oljen kan bli bitter hvis den kjøres for hardt.
- Tilsett basilikum og kjør på høy hastighet til pestoen får ønsket konsistens.
Notater
Jeg vil anbefale å smake til helt til slutt. Kanskje smaker den rett og slett for lite og trenger mer salt? Eller mangler den spiss og trenger mer sitron eller hvitløk? Kanskje den ble bitter pga for sterk basilikum? Da gjør noen dråper agavesirup susen.
Author: HeleneGuaker