Buddha bowl

Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.

Skriv ut

Bouddha bowl

Buddhatallerken med fiken
Stemmer: 10
Rating: 4.9
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

15 min

Lagetid

30 min

Totaltid

45 min

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Bowl
Saus

Rett og region

Forberedelsestid

15 min

Lagetid

30 min

Totaltid

45 min

Porsjoner

porsjoner

Ingredienser

Bowl
Saus
Buddhatallerken med fiken
Stemmer: 10
Rating: 4.9
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Skyll quinoa/ris godt og kok i lettsalta vann på svak varme, som anvist på pakken.
  2. Skjær søtpotet i båter og bak på plate eller ildfast form i ovnen, på 200 grader. Søtpotet trenger ikke å saltes eller bakes med olje. Den blir like forbaska god uten. Bak i ca. 20-25 minutt.
  3. Lag sausen. Her er to alternative måter å gjøre det på:
  4. 1. Ha alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin og kjør til alt er blanda. Men dette er BARE hvis du ikke har en morter. Smaken blir mye bedre hvis du gjør sånn: 2. Bruk armkraft og mort alt i en morter. Begynn med det tørre, altså hvitløk og ingefær. Det som skjer nå, er ganske magisk. Smaken og aromaen kommer piplende ut av bitene i morteren.
  5. Etter et par minutter har du i resten av ingrediensene, en etter en. Mort sammen blandinga for hver ingrediens.
  6. Tilslutt justerer du konsistens med vann, og smaker til. Er den for lite syrlig, har du i litt mer sitron/lime. Mangler den sødme? Da har du i ei litta teskje til med agavesirup. Smak deg fram til den sitter.
  7. Når sausen er klar kutter du fiken i biter og drysser over søtpotetene. La stå i ca. 10 min.
  8. Kutt grønnsakene som du ønsker å servere med søtpotene og gjør deg klar for et skikkelig godt måltid!

Notater

Oppskriften er inspirert av Bouddha bowl, som The Buddhist Chef har lagd.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.