Buddha bowl

Denne retten har jeg ikke funnet opp selv, men jeg elsker den og lager den gaaanske ofte. Hvorfor? Fordi den er så å si umulig å gjøre feil, den er enkel å lage og den er supersunn. Og så smaker den skikkelig digg.

Stemmer: 10
Rating: 4.9
Deg:
Rating: 4.9
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
15 min |
Lagetid |
30 min |
Totaltid |
45 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
Bowl
- 4 medium søtpotet i båter
- 4 dl quinoa kan erstattes med ris
- 6 stk tørket fiken
- 1 rød paprika i staver
- 4 never spinat evt. hjertesalat eller grønnkål
- rødløk i skiver
Saus
- 3 fedd hvitløk finhakka
- 3 ss ingefær finhakka
- 3 ss olje raps/solsikke
- 3 ss tahini kjøpes på helsekost, på velassorterte matbutikker eller nett
- 3 ss glutenfri tamari eller soyasaus
- 2 ss sitronsaft kan erstattes med limesaft
- 1,5-2 ss agavesirup kjøpes på helsekost, på velassorterte matbutikker eller nett
- 1 krm salt
- 2 ss vann
Rett og region
Ingredienser
Bowl
Saus
|
![]()
Stemmer: 10
Rating: 4.9 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Skyll quinoa/ris godt og kok i lettsalta vann på svak varme, som anvist på pakken.
- Skjær søtpotet i båter og bak på plate eller ildfast form i ovnen, på 200 grader. Søtpotet trenger ikke å saltes eller bakes med olje. Den blir like forbaska god uten. Bak i ca. 20-25 minutt.
- Lag sausen. Her er to alternative måter å gjøre det på:
- 1. Ha alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin og kjør til alt er blanda. Men dette er BARE hvis du ikke har en morter. Smaken blir mye bedre hvis du gjør sånn: 2. Bruk armkraft og mort alt i en morter. Begynn med det tørre, altså hvitløk og ingefær. Det som skjer nå, er ganske magisk. Smaken og aromaen kommer piplende ut av bitene i morteren.
- Etter et par minutter har du i resten av ingrediensene, en etter en. Mort sammen blandinga for hver ingrediens.
- Tilslutt justerer du konsistens med vann, og smaker til. Er den for lite syrlig, har du i litt mer sitron/lime. Mangler den sødme? Da har du i ei litta teskje til med agavesirup. Smak deg fram til den sitter.
- Når sausen er klar kutter du fiken i biter og drysser over søtpotetene. La stå i ca. 10 min.
- Kutt grønnsakene som du ønsker å servere med søtpotene og gjør deg klar for et skikkelig godt måltid!
Notater
Oppskriften er inspirert av Bouddha bowl, som The Buddhist Chef har lagd.
Author: HeleneGuaker