Vegansk tomatpesto

Pålegg er det vi synes er vanskeligst å gjøre spennende. Men her er et allsidig og mildt pålegg som også er digg på pastaen eller til ovnsbakte poteter.

Stemmer: 7
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
8 timer |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
8 timer |
Porsjoner |
dl
|
Ingredienser
- 200 g cashewnøtter bløtlagt i 2-8 timer
- 45 g soltørka tomat, tørre bløtlagt i 2-8 timer, eller bruk sånne som allerede er ligger i olje.
- 10 blader basilikum eller bytt ut med 1 ts tørka for hvert 10. gram
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ss solsikkekjerner
- 1 ss næringsgjær
- 1 ts oregano
- 1 krm pepper
- 1 dl tomatvann evt vann hvis du bruker soltørka tomat i olje
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 7
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Bløtlegg de soltørka tomatene og cashewnøttene i 2-8 timer. Hvis du bruker tomater som ligger i olje fra før, er det ikke nødvendig å bløtlegge dem. Hvis du har dårlig tid, kan du droppe bløtlegginga av cashewnøttene, men da må du tilsette ekstra vann for å få en passe kremete konsistens.
- Spar på tomatvannet, vi pleier å fryse det ned og bruke i langtidskokt tomatsaus eller bolognese, det gir masse umami - altså veldig god smak.
- Kjør alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin og smak til. Å smake til en rett krever noe øvelse. For at en rett skal være skikkelig god, bør den være balansert mellom salt, syrlig og sødme. Tenk på det når du smaker til.
- Server på ønsket måte og oppbevar i kjøleskapet på glass med lokk.
Author: HeleneGuaker