Vegansk bananbrownie

Vegansk bananbrownie

Dette er den samme oppskrifta som vi bruker på bananbrød med blåbær, bare at vi har bytta ut blåbær med rå kakao.

Brownie er jo en kompakt sak opprinnelig, derfor har vi ikke lagt inn bakepulver som et alternativ i denne oppskrifta, sånn som vi har gjort i bananbrødet. Her er det opp til hver enkelt å finne sin favoritt. Vi prøver å unngå bakepulver så godt det lar seg gjøra på grunn av den litt ufine ettersmaken.

Skriv ut

Bananbrød

Vegansk bananbrownie
Stemmer: 4
Rating: 4.25
Deg:
Rate this recipe!

Forberedelsestid

0 min

Lagetid

10 min

Totaltid

70 min

Porsjoner

kake

Ingredienser

Forberedelsestid

0 min

Lagetid

10 min

Totaltid

70 min

Porsjoner

kake

Ingredienser

Vegansk bananbrownie
Stemmer: 4
Rating: 4.25
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Mos bananene i en bolle med potetmoser eller en gaffel.
  3. Bland inn resten av ingrediensene unntatt kakao. La stå i noen minutter så røra får satt seg.
  4. Vend inn kakaoen. Hell røra over i ei lita brødform eller ildfast form, gjerne med et bakepapir oppi for enkelhetens skyld. Hvis ikke kan det lønne seg å smøre forma med litt olje og strø over mjøl før du har i røra.
  5. La stå i ovnen i ca. 60 min.
  6. Stikk en trepinne i midten av kaka. Hvis det sitter igjen deig på pinnen må kaka stå litt til. Det kan også lønne seg å ta ut kaka, kjøle den ned, og så skjære et par skiver for å se hvor deigete den eventuelt er. Ei kake med bakepulver vil normalt trenge litt kortere steiketid, fordi det er litt mer luft i deigen. Et kake uten bakepulver vil oppleves mer deigete sjøl om det er ferdig.

Notater

Tips! Her kan du også gå helt bananas og grovhakke 100 gram vegansk sjokolade og ha i røra rett før du setter den i ovnen.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.