Snøpostei

Dette pålegget er en sikker vinner hvis du ønsker en fiber- og proteinrik start på dagen. Også smaker det helt episk godt på knekkebrødet med semitørka cherrytomater.
Vi lager store porsjoner av denne posteien og fryser ned. Den er laga av kokte bønner og er like fin selv etter å ha vært fryst.
I oppskrifta tar vi utgangspunkt i at du bruker ferdigkokte hermetiske hvit bønner fra butikken. Har du lyst til å heve smaken, så kan du gjøre som oss og koke tørka bønner selv. Nedenfor ser du hvordan vi gjør det.

Stemmer: 2
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
5 min |
Lagetid |
5 min |
Totaltid |
10 min |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 6 dl hvite bønner tørka er best på smak, men det går raskere med ferdigkokte.
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- 1 ts himalayasalt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 2
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
Tilbredning av tørka hvite bønner (valgfritt)
- Bløtlegg de tørre bønnene som anvist på pakka. Ca. åtte timer, men gjerne over natten.
- Kok de bløtlagte bønnene til de er møre. Dette tar ofte lengre tid en det som står på pakka.
Snøpostei
- Skyll av det kokte bønnene og ha de, sammen med alle de tørre ingrediensene, i en kjøkkenmaskin.
- Hell over det våte ingrediensene.
- Kjør snøposteien til den får en jevn konsistens. Hvor fuktig posteien blir, avhenger av hvor fuktige bønnene er. Blir den for tørr har du i vann til konsistensen er som en hummus.
Author: HeleneGuaker