Salte havrekjeks

Salte havrekjeks

Nå er sommeren endelig her, i hvert fall her på Østlandet! Når det blir så varmt som nå, synes jeg det er ekstra digg med noe salt – som ikke er så usunt som potetgull.

Her har jeg laget en kortreist og glutenfri havrekjeks med bokhvetemel. Hvis du ikke har bokhvete, kan du bare bruke kun havremel. Og hvis du ikke har havremel, men bare havregryn, så kan du male dem i en blender. Det har jeg gjort her.

Skriv ut

Salte havrekjeks

Stemmer: 5
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

25 minutter

Totaltid

40 minutter

Porsjoner

brett

Ingredienser

Rett og region

Forberedelsestid

5 minutter

Lagetid

25 minutter

Totaltid

40 minutter

Porsjoner

brett

Ingredienser

Stemmer: 5
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett steikeovnen på 200 grader.
  2. Bland alt i en bakebolle. La røra stå og svelle i noen minutter.
  3. Fordel jevnt utover et bakepapirkledt stekebrett. Strø over litt salt og rosmarin eller dine foretrukne urter.
  4. Steik i 8 minutter. Ta kjeksen ut og del i fine ruter med en pizzaskjærer eller en skarp kniv.
  5. Steik i ytterligere 15-20 minutter. Tida i ovnen avhenger av hvor god ovn du har. Sett en timer og sjekk innimellom.
  6. La kjeksen stå og kjøle seg ned på ei rist på benken i 10 minutter før du serverer slik som de er, eller med et godt vegansk pålegg. Jeg har brukt smørevarianten Go'Vegan fra Synnøve Finden her. Den er å finne på vanlige matbutikker.

Notater

Tips! Hvis du ser at din lokale butikk ikke har tatt inn veganske produkter, så er de fleste kjøpkvinner- og menn åpne for å gjøre det ved forespørsel.



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.