Grønnkålchips

Endelig kan jeg bruke kjøkkenet mitt igjen, og det er til og med så stort og funksjonelt at jeg har plass til å bruke dehydratoren min. Men! Du trenger slett ikke dehydrator for å lage denne oppskriften. Så lenge du har en steikeovn, har du mulighet til å lage verdens beste hjemmelagde grønnkålchips.

Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
10 minutter |
Totaltid |
20 minutter |
Porsjoner |
norgesglass
|
Ingredienser
- 130 g rå cashewnøtter
- 1,5 dl plantemelk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss næringsgjær
- 2 krm sitronsaft eller limejuice
- 2 krm uraffinert salt
- 130 g grønnkålblader
- tørket rosmarin og hvitløkspulver valgfritt
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 4
Rating: 4.75 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett steikeovnen på 175 grader.
- Kjør alle ingrediensene utenom grønnkålen i kjøkkenmaskin eller mos med stavmikser i et glass med høye kanter. Smak til. Hvis du foretrekker litt mer hvitløkssmak, eventuelt sitron eller salt, ha i mer av det, blend og smak igjen. Hvis du vil ha sterkere ostesmak har du i mer næringsgjær. Smak. Men ikke smak så mye at du ikke har igjen noe til grønnkålen, da.
- Skyll og rens grønnkålen. Du skal bare bruke bladene, ikke stilken.
- Del bladene i passe store biter og ha dem i en stor bakebolle. Vend inn cashewkremen sånn at alle bladene får litt på hver side.
- Fordel bladene på et bakepapirkledt stekebrett og strø over litt rosmarin og hvitløkspulver, eller andre krydder du liker. Ikke la bladene ligge i klem oppå hverandre, da tar det lenger tid før de blir sprø.
- Sett brettet i ovnen i ca 10 minutter. Hvis du bruker dehydrator anbefaler jeg å la chipsen stå i ca. et døgn.
- Oppbevar i et glass med lokk eller en papirpose. Eller bare spis alt med en gang og lag en batch til.
Author: HeleneGuaker
Filed Under: Bursdag, Fest, Garnityr, Glutenfritt, Laktosefri, Lett, Rå, Raw, Tilbehør, Vegansk, Vegetarisk