Grønnkålchips

Grønnkålchips

Endelig kan jeg bruke kjøkkenet mitt igjen, og det er til og med så stort og funksjonelt at jeg har plass til å bruke dehydratoren min. Men! Du trenger slett ikke dehydrator for å lage denne oppskriften. Så lenge du har en steikeovn, har du mulighet til å lage verdens beste hjemmelagde grønnkålchips.

Skriv ut

Grønnkålchips

Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

10 minutter

Totaltid

20 minutter

Porsjoner

norgesglass

Rett og region

Forberedelsestid

10 minutter

Lagetid

10 minutter

Totaltid

20 minutter

Porsjoner

norgesglass
Stemmer: 4
Rating: 4.75
Deg:
Rate this recipe!

Framgangsmåte

  1. Sett steikeovnen på 175 grader.
  2. Kjør alle ingrediensene utenom grønnkålen i kjøkkenmaskin eller mos med stavmikser i et glass med høye kanter. Smak til. Hvis du foretrekker litt mer hvitløkssmak, eventuelt sitron eller salt, ha i mer av det, blend og smak igjen. Hvis du vil ha sterkere ostesmak har du i mer næringsgjær. Smak. Men ikke smak så mye at du ikke har igjen noe til grønnkålen, da.
  3. Skyll og rens grønnkålen. Du skal bare bruke bladene, ikke stilken.
  4. Del bladene i passe store biter og ha dem i en stor bakebolle. Vend inn cashewkremen sånn at alle bladene får litt på hver side.
  5. Fordel bladene på et bakepapirkledt stekebrett og strø over litt rosmarin og hvitløkspulver, eller andre krydder du liker. Ikke la bladene ligge i klem oppå hverandre, da tar det lenger tid før de blir sprø.
  6. Sett brettet i ovnen i ca 10 minutter. Hvis du bruker dehydrator anbefaler jeg å la chipsen stå i ca. et døgn.
  7. Oppbevar i et glass med lokk eller en papirpose. Eller bare spis alt med en gang og lag en batch til.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.