Ingredient: uraffinert salt

Verdens beste pesto

Verdens beste pesto

Våren er her, og sammen med den kommer gressløktuster opp fra tusenvis av jordlapper, parseller, dyrkekasser og potter. Lurer du på hva du skal gjøre med denne skatten? Lag verdens beste pesto. Les mer...

Butter tofu med potet

Butter tofu med potet

Jeg har slutta å bruke ris, siden det krever veldig mye vann og er langreist. Norske poteter derimot, de er jo mulige å få tak i året rundt. Dette er derfor en litt annerledes butter tofu, men dæggærn så god. Les mer...

Brakkesjukebrød

Brakkesjukebrød

Dette brødet ble skapt forrige søndag, da jeg innså at jeg måtte iverksette tiltak for ikke å bli brakkesjuk. Siden den gang har jeg lagd det flere ganger, og veit ikke om det er selve bakinga eller smaken som holder meg hode-frisk, men noe er det i alle fall. Les mer...

Raw knekkebrød med rødbeter

Raw knekkebrød med rødbeter

Før helga gikk vi inn i ei svært spesiell tid. Hjemmekontor, restriksjoner, karantene. Alt for å bremse smitten av koronaviruset. Dette er noe som påvirker oss alle, og det føles både skummelt og uvirkelig. Jeg har et stort behov for å gjøre noe – for selv om jeg kanskje har mest lyst til å ligge på sofaen – så veit jeg at jeg får det bedre om jeg er virksom. Les mer...

Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Glutenfrie havrekjeks med tahini og banan

Jeg har vært på reise de siste to ukene, hit og dit fra skole til skole, og holdt foredrag og skrivekurs for elever i videregående skole. Det er ikke bare veldig gøy, det er også ganske slitsomt. Redningen min har vært disse godsakene. Les mer...

Pekanpostei

Pekanpostei

Har du lyst på et kjempegodt pålegg? Med lite metta fett? Pekanpostei er perfekt på frokostbordet, i tursekken eller til tapasen. Og det er veldig lett å lage! Les mer...

Byggmelspannekaker

Byggmelspannekaker

Visste du at bygg er en av våre eldste kornsorter? Og at det er den kornsorten det dyrkes mest av her i Norge? Og at bygg er spesielt god for helsa vår? Og at det er miljøvennlig fordi det er den kornsorten som trengs kortest tid på seg for å modnes? Les mer...

Veganske medisterkaker

Veganske medisterkaker

Mora mi pleide å lage medisterkaker iblanda kalkunkjøtt fra gården vår, foredla hos den lokale slakteren. Det var de beste medisterkakene i hele verden. Hver sommer fikk hun bakker med medisterdeig, og vi ungene var med som ivrige hjelpere. Les mer...

Helbakte rotgrønnsaker

Helbakte rotgrønnsaker

Har du prøvd å bake hele grønnsaker i ovnen før? Det er perfekt i en travel hverdag, dessuten blir grønnsakene så deilig kremete inni at det er en fryd å spise. I tillegg synes jeg de ser temmelig kule ut! Les mer...

Nøttesteik

Nøttesteik

Planlegger du kjøttfri jul? Da er nøttesteik et morsomt og smakfullt alternativ. Og det er mye lettere å lage enn det kanskje høres ut. Det er enklere enn å bake et brød, så hvis du kan å bake, kan du også å lage nøttesteik. Les mer...

Curry med gule erter

Curry med gule erter

Jeg prøver hele tida å utfordre meg sjøl med å spise så kortreist som mulig. Når man har et plantebasert kosthold er bønner, erter og linser en viktig bestanddel i kosten, men mange av disse godsakene har reist veldig langt. Det har derimot ikke tørka gule erter. Les mer...

Grønnkålchips

Grønnkålchips

Endelig kan jeg bruke kjøkkenet mitt igjen, og det er til og med så stort og funksjonelt at jeg har plass til å bruke dehydratoren min. Men! Du trenger slett ikke dehydrator for å lage denne oppskriften. Så lenge du har en steikeovn, har du mulighet til å lage verdens beste hjemmelagde grønnkålchips. Les mer...

Vegansk gul curry

Vegansk gul curry

Hvordan lage mat som smaker som på restaurant? Her får du svaret. Curry er en sikker vinner i husstanden, og denne varianten er mild og samtidig varmende på snøkalde vinterdager. Les mer...

Råsunne kuler

Råsunne kuler

Ønsker du å kose deg uten dårlig samvittighet? Da anbefaler jeg å lage kakaokuler med nøtter og dadler. Konsistensen er mjuk og saftig, og så smaker det så utrolig godt. Med disse sunne fristelsene i hus er det lørdag hele uka!
Les mer...