Helbakte rotgrønnsaker

Har du prøvd å bake hele grønnsaker i ovnen før? Det er perfekt i en travel hverdag, dessuten blir grønnsakene så deilig kremete inni at det er en fryd å spise. I tillegg synes jeg de ser temmelig kule ut!
Server til nøttesteik eller veganske medisterkaker, sammen med fløtesaus og rødløkkompott.


Stemmer: 3
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Rett og region
Lagetid |
40 minutter |
Porsjoner |
|
Ingredienser
- 3 små gulrøtter med skall
- 1 liten pastinakk eller persillerot med skall
- olivenolje
- uraffinert salt
- evt. rosmarin, hvis du lager julemat tørka eller fersk
Rett og region
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 3
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skyll grønnsakene og legg dem i ei ildfast form.
- Sprinkle over olivenolje, salt og rosmarin. Rosmarin er en smak som hører jula til, i hvert fall er det slik for meg. Hvis du heller foretrekker andre urter bruker du bare det.
- La stå i 30-40 minutter på 200 grader til grønnsakene har fått en gyllen farge. Baketida varierer ut fra hvor store grønnsakene dine er.
Author: HeleneGuaker