Byggmelspannekaker

Visste du at bygg er en av våre eldste kornsorter? Og at det er den kornsorten det dyrkes mest av her i Norge? Og at bygg er spesielt god for helsa vår? Og at det er miljøvennlig fordi det er den kornsorten som trengs kortest tid på seg for å modnes?
Lista over fordeler med bygg er lang, men jeg tar for meg det aller viktigste her: Bygg inneholder mye fiber, og spesielt det som heter beta-glukan. Beta-glukan bidrar til forebygging av livsstilssykdommer. Hvis man øker bruken av bygg i kosten kan man redusere kolesterolnivået, få en bedre tarmfunksjon og redusere risikoen for enkelte kreftformer. Bygg er altså et superkorn! Og det blir helskottes gode pannekaker av det. Disse kan man spise hver dag, og det er jeg godt i gang med.


Stemmer: 8
Rating: 5
Deg:
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Forberedelsestid |
10 minutter |
Lagetid |
15 minutter |
Totaltid |
25 minutter |
Porsjoner |
pannekaker
|
Ingredienser
- 250 g banan 250 g er ca to store bananer
- 180 g sammalt byggmel
- 2,5 dl plantemelk
- 2 dl vann juster mengden ut fra hvor tykke pannekaker du ønsker
- 1 ts ceylonkanel
- 2 krm uraffinert salt
- olje til steiking
Ingredienser
|
![]()
Stemmer: 8
Rating: 5 Deg:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Kjør alle ingrediensene i en blender, kjøkkenmaskin, stavmikser eller bruk en potetmoser/visp.
- La røra stå og svelle i 10 minutter på benken
- Varm olje i ei steikepanne. Jeg bruker og foretrekker solsikkeolje. Ha litt salt i oljen for å få den gode "smørsmaken" som pannekaker skal ha.
- Steik som lapper eller pannekaker på middels varme i et par minutter på hver side.
- Server med varme bær eller peanøttsmør.
Author: HeleneGuaker