Pekanpostei

Har du lyst på et kjempegodt pålegg? Med lite metta fett? Pekanpostei er perfekt på frokostbordet, i tursekken eller til tapasen. Og det er veldig lett å lage!
Serveringsforslag:
Ha litt frisk paprika på toppen, eller lag karamellisert sopp. Det sammen med pekanpostei er en fantastisk kombinasjon! Oppskrift på karamellisert sopp finner du her.


Votes: 2
Rating: 5
You:
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Totaltid |
35 minutter |
Porsjoner |
posteier
|
Ingredienser
- 200 g tofu smuldra opp
- 100 g pekannøtter
- 1 dl vann
- 2 ss tamari eller soyasaus
- 1 ss næringsgjær
- 1 ss løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 krm pepper
- 1 krm uraffinert salt
Ingredienser
|
![]()
Votes: 2
Rating: 5 You:
Rate this recipe!
|
Framgangsmåte
- Hvis du har lyst til å bake posteien, setter du ovnen på 200 grader. Hvis ikke, kan du helt fint droppe dette punktet.
- Ha alle ingrediensene i ei kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. Hvis du bare har en blender eller stavmikser, er det best å kjøre nøttene først og sørge for at de blir finmalt, før du har i krydder/næringsgjær og før du smuldrer tofuen mellom fingra og har oppi.
- Kjør til en så jevn masse som mulig. Ha i mer vann om du synes konsistensen er for tørr. Bruk gjerne litt muskelkraft og en slikkepott helt til slutt, for å finne ønsket konsistens.
- Fordel pekanposteien i former. Sett i ovnen og bak i 20 minutter.
Notater
Du kan eksperimentere med ulike typer nøtter og frø i denne oppskrifta. (Mandler vil jeg derimot ikke anbefale å bruke, da det kan gi en litt marsipanaktig smak.) Jo hardere nøtter/frø, dess lurere er det å legge dem i bløt et par timer først. Dette kan du også gjøre i den opprinnelige oppskrifta. Bløtlegging av nøtter/frø gjør det lettere for kroppen å ta opp næringsstoffene.
Author: HeleneGuaker